edukacija

Univerzitet Metropolitan je osnovao privatnu srednju školu – Metropolitan IT gimnaziju priznatu od strane Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a koja nudi specijalizovana IT odeljenja. IT gimnazija se nalazi u okviru Poslovno-obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu.

Metropolitan IT gimnazija učenicima pruža uslove učenja i rada koji su na nivou najboljih privatnih škola u Americi i Velikoj Britaniji, u cilju razvoja kreativnih sposobnosti učenika, načina razmišljanja i učenja. Program specijalizovanih IT odeljenja gimnazija koje je usvojio Nacionalni prosvetni savet Srbije, Metropolitan IT gimnazija će realizovati primenom najsavremenije računarske opreme i primeniće najsavremenije pedagoške metode učenja.

U Metropolitan IT gimnaziji će se primenjivati princip «učenik u centru pažnje», što znači da je sve podređenju učeniku, njegovom intelektualnom razvoju, razvoju njegoviih kreativnih sposobnosti i veštinama primene onoga što uči. Naš cilj je da primenom malih projekata, učenik nauči da prikuplja potrebna znanja i informacije za rešavanje datog problema, da nauči da razmišlja i postavlja proces rešavanja problema. Želimo da učenik zavoli da ide u svoju školu, da se u njoj lepo oseća, da razvija sebe i svoju radoznalost i da na što jednostavniji način savlada znanja koja su predviđena programom, tj. da ostvari planirane ishode učenja.

Učenici koji završe Metropolitan IT gimnaziju dobijaju znanje koje je relevantno sa svetski priznatim privatnim školama, jer je naš zadatak da stvaramo buduće vrhunske inženjere i tehnološke lidere koji će biti prepoznati u Srbiji i regionu, ali i celom svetu. Takođe učenici Metropolitan IT gimnazije imaju mogućnost direktnog upisa na Osnovne akademske studije Univerziteta Metropolitan, koji je i osnivač Metropolitan IT gimnazije. Učenici će imati mogućnost daljeg usavršavanja iz oblasti informacionih tehnologija, softverskog inženjerstva, razvoja igara ili informacionih sistema.