Kompanija Microsoft Vas sa zadovoljstvom poziva da nam se pridružite na prezentaciji pod nazivom „Cloud servisi u javnom sektoru“, u četvrtak, 1. oktobra 2015. godine od 11:00 u kongresnoj sali hotela „Maestral”, u okviru XXII Festivala informatičkih dostignuća (INFOFEST), koji će se održati od 27. septembra do 3. oktobra.

Tema prezentacije biće uvođenje elektronske uprave u Srbiji i Crnoj Gori i mogućnosti implementacije cloud servisa u javnom sektoru.

infofest

Eksperti iz ove oblasti, Dr. Matthias Sachs, Senior Corporate Affairs Manager, Microsoft Central & Eastern Europe i Dr. Remco Hendrikse, Commercial Attorney, Microsoft CEE, tokom prezentacije osvrnuće se na predlog zakona o Elektronskoj upravi koji je u pripremi u Republici Srbiji, kao i na zakon koji je u Crnoj Gori stupio na snagu u julu 2014. godine. Konferenciji će prisustvovati i Željko Vujinović, General Manager Microsoft Serbia&Montenegro, i Oliver Obradović, Country Manager Microsoft Montenegro.

Na prezentaciji će biti reči i o zakonima koji se tiču zaštite podataka o ličnosti, tajnih podataka i informacionoj sigurnosti u Srbiji i Crnoj Gori. Takođe, to će biti prilika da se iznesu i problemi sa kojima se susreću predstavnici privatnog sektora kada su ti zakoni u pitanju, kao i da se iznesu primjeri najbolje prakse zemalja CEE i EU. Microsoft će predstaviti svoja rješenja i sve korake koje preduzima kako bi osnažio pitanja privatnosti i usklađenosti zaštite za korisnike cloud usluga.

Infofest je, već godinama, najznačajnja regionalna manifestacija iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija. I ove godine, Infofest će okupiti vodeće ICT organizacije i eksperte iz čitavog regiona.

Vrijeme: Četvrtak, 1. oktobar 2015. godine, 11:15 sati

Mjesto:  Kongresna Sala A+B hotela „Maestral“, Pržno

Učesnici:

·         Dr. Matthias Sachs, Senior Corporate Affairs Manager, Microsoft CEE

·         Dr. Remco Hendrikse, Commercial Attorney, Microsoft CEE

11:15 – 11:45  

Prezentacija „Cloud servisi u javnom sektoru“