Microsoft je danas objavio planove za predstavljanje Windows 10 koje će biti upriličeno organizovanjem događaja za fanove širom sveta 29. jula, kao i pokretanjem #UpgradeYourWorld inicijative koja će trajati godinu dana i za cilj imati da slavi rad pojedinaca i organizacija koji menjaju svet na bolje.

Inovativan na više nivoa, Windows 10 je prvi put u istoriji Windows-a dostupan kao besplatna nadogradnja*, pružajući poznata iskustva na sigurniji način i uvek ažurirana. Nove karakteristike i aplikacije kao što su Cortana**, Microsoft Edge i Xbox integracija, čine Windows 10 najboljim i najpersonalizovanijim Windows iskustvom ikada.

Besplatna nadogradnja na Windows 10
Besplatna nadogradnja na Windows 10

Stvoren kako bi pružio brže i veće performativne mogućnosti, ali na ličniji, humaniji, način – Windows 10 je nadogradnja koja će izmeniti princip po kojem se do sada prelazilo na nove operativne sisteme.

U želji da na najbolji način proslavi ovaj značajan korak u svojoj istoriji, Microsoft je odlučio da obeleži predstavljanje Windows 10 pokretanjem globalne inicijative Upgrade Your World. Reč je o inicijativi koja će tokom godinu dana podržavati i slaviti pojedince i organizacije širom sveta, a čije aktivnosti inspirišu i osnažuju ljude u njihovom okruženju i šire, podstičući ih na taj način da menjaju svet na bolje. Upgrade Your World inicijativa rođena je iz Microsoft vizije da pomaže ljudima uz pomoć tehnoloških inovacija i dostignuća i u želji da se na najbolji način proslavi predstavljanje Windows 10.

Kroz Upgrade Your World inicijativu Microsoft će ostvariti partnerstvo sa ukupno 110 nevladinih organizacija, na globalnom i lokalnom nivou, i različitim vidovima investiranja pružiti podršku i podići svest o značaju njihovih aktivnosti.

Počev od 29. jula Microsoft će pozvati ljude širom sveta da se pridruže inicijativi, i putem društvenih mreža uz korišćenje #UpgradeYourWorld podele svoja mala i velika iskustva u unapređivanju sveta oko njih.  Više informacija na http://windows.com/upgradeyourworld.