Kompanija Microsoft donirala je softver Crvenom krstu Srbije, u vrednosti od 354.561 dolara. Donacija softvera Crvenom krstu Srbije namenjena je efikasnijem upravljanju migrantskom krizom u Srbiji, sa ciljem maksimalnog olakšavanja prikupljanja, razmene i čuvanja podataka.

“Softver koji nam je kompanija Microsoft donirala, značajno će pomoći rad Crvenog krsta, a naročito u vanrednim uslovima i povećanom obimu posla, kao što je trenutno podrška migrantima. Veoma smo zahvalni Microsoftu što nas, nakon prošlogodišnjih poplava, ponovo podržava u humanitarnoj misiji.” izjavio je profesor dr. Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije.

microsoft

Savremene tehnologije olakšavaju sve aspekte svakodnevnog života, a Microsoft svojim rešenjima omogućava najefikasniji i najproduktivniji pristup radu. Efikasna primena najnovijih informaciono-komunikacionih tehnologija ključna je u svakodnevnom radu, posebno organizacija poput Crvenog krsta Srbije, koji se suočava sa izuzetnim izazovima migrantske krize, kako na našem području, tako i u sferi međunarodne saradnje.

„Za Crveni krst Srbije, koji je jedna od ključnih tačaka kontakta na putu migranata kroz našu zemlju, efikasnost u prikupljanju, čuvanju i nesmetanoj razmeni podataka – od presudnog je značaja. Microsoft donacija softvera omogućiće neophodnu pomoć u prolongiranim uslovima povećane fluktuacije migranata, gde je proces evidencije i praćenja stanja izuzetno bitan za našu zemlju, ali i za efikasnu saradnju sa evropskim zemljama u zajedničkom rešavanju problema izbegličke krize. Verujemo da će donacija Crvenom krstu Srbije bitno olakšati upravljanje krizom kako u Srbiji, tako i van njenih granica“, izjavio je Željko Vujinović, Generalni direktor Microsoft-a u Srbiji i Crnoj Gori.

Ova donacija, drugu godinu za redom nakon prošlogodišnjih katastrofalnih poplava, pokazuje uspešnost i značaj partnerstva Microsoft-a i Crvenog krsta Srbije, u efikasnom obavljanju zadataka koji su od izuzetnog značaja za čitavu zajednicu.