Miele na IFA 2016

Usisavanje bez vrećice, ali uz izvrsne performanse čišćenja i viši nivo praktičnosti kao kod sistema sa vrećicom koja se prazni- Miele najavljuje svoje nove ključne proizvode i funkcije za ovogodišnji sajam IFA u Berlinu. Sledeći fokus inovacija biće na čistoći veša, mašine za pranje i sušenje veša koje nude nenadmašan spoj performansi i praktičnosti. Na području mašina za veš Miele će predstaviti modernizovane i funkcijama obogaćene modele.

Dugi niz godina vodeći proizvođač klasičnih cilindričnih usisavača na tržištu, nije želeo da zakorači u segment usisavača bez vrećice. „Usisavanje bez vrećice do sada nije bilo spojivo sa potrebama zahtevnih Miele korisnika kad se radilo o visokim performansama čišćenja, praktičnosti i higijeni“, objašnjenje je koje je dao Frank Jüttner, glavni direktor Miele maloprodajne filijale u Nemačkoj. Kako su pobornici ovog pristupa usisavanju postajali sve brojniji, Miele inženjeri su dali sve od sebe da nadvladaju mane ovog sistema.

I uspeli su u tome! „Sada svojim korisnicima možemo ponuditi uređaje koji usisavaju temeljno i tiho, ne stvaraju oblak prašine prilikom pražnjenja i nude savršenost u rukovanju“, rekao je Jüttner. Blizzard CX1 razvijen je i proizvodi se u Miele fabrici u Bielefeldu. Prema testiranjima njegova trajnost je 20 godina, razlikuje se dizajnom od konkurentske ponude i biće dostupan po pristupačnim cenama. Jüttner nije otkrivao više jer će pojedinosti zvanično biti predstavljene na IFA sajmu.

Miele najavljuje ponudu mašina za pranje i sušenje veša koje imaju novi dizajn. Uz maksimalan kapacitet od 8 kg moguće je oprati i osušiti do 5 kg veša, što odgovara tipičnoj kućnoj količini veša, a da se pri tom ne mora uklanjati deo rublja između dva ciklusa. Istovremeno novi Miele WT1 nudi sve ključne praktične funkcije kojima se mašine za pranje i sušenje veša iz Miele linija modela W1 i T1 razlikuju od konkurencije, uključujući dvofazno automatsko dodavanje tečnog deterdženta TwinDos.

 

 

Najpraktičnija mašina za pranje i sušenje veša na tržištu

Brz i efikasan ciklus PowerWash 2.0 u kombinaciji sa novom funkcijom „QuickPower Wash&Dry“ osigurava da se 4 kg veša opere i osuši za manje od 3 sata. Čak i obrada 5 kg veša u tom programu traje samo pola sata duže. I WT1 dostupan je sa tehnologijom TwinDos, što je jedini integrisani sistem dodavanja dvofaznih tečnih deterdženata na svetu, koji garantuje savršeno pranje čak i belog i vrlo zaprljanog veša.

U zavisnosti od funkcija, WT1 se može povezati sa internetom putem WLAN-a pomoću Miele aplikacije i bez ikakvog dodatnog hardvera. Kad nivo  deterdženta u rezervoarima postane nizak, TwinDos automatski šalje tu informaciju na mobilni telefon ili tablet uz mogućnost naručivanja. „Nijedna druga mašina za pranje i sušenje veša na tržištu ne može automatski dodavati deterdžent, a sigurno ne u kombinaciji sa najkraćim trajanjima ciklusa“, sažeo je Frank Jüttner.

Topla dobrodošlica i poštovanje

Posetioci ovogodišnjeg IFA sajma pronaćiće Miele u zgradi 2.1 u kojoj će biti izloženo više od 400 kućnih aparata na štandu veličine 3000 kvadratnih metara. Više od 250 savetnika, prodajnih predstavnika i pomoćnog i servisnog osoblja daće sve od sebe da zastupnici i krajnji korisnici osećaju da su sa Miele u najboljim rukama. Akrobacije i predstave na glavnoj pozornici i na štandu kao i Miele hemijska laboratorija ponudiće zanimljive i informativne prezentacije proizvoda u prijatnoj atmosferi.

Kao uvek, u odvojenom prostoru nalaziće se Miele kafić sa oko 250 mesta za specijalizovane zastupnike kao mesto poslovnih dogovora i savetovanja u prijatnom ambijentu. A tokom prve četiri večeri sajma (od petka do ponedeljka) zastupnici će moći da se registruju za prisustvovanje Miele Chill-Out zabavi, gde mogu lepo završiti svoj radni dan na sajmu nakon 18 sati, uz ukusnu hranu i muziku. Zahvaljujući detaljnim povratnim informacijama iz prethodnih godina Frank Jüttner zna da je taj neformalni događaj vrlo popularan i tredicionalno dobro prihvaćen kod posetilaca.