miele

Na nedavno održanom Svetskom sajmu tehnoloških inovacija (IFA sajam) u Berlinu, vodeći svetski proizvođač premijum kućnih aparata, kompanija Miele, predstavila je mašinu za sudove G 7000 sa AutoDos sistemom koja korisnicima pruža vrhunske rezultate i maksimalnu ugodnost pranja.

Miele je na IFA predstavio i novi model aparata za kafu – CM 7750 CoffeeSelect, SingleWash mašine za veš, kao i MChef – gurmanski koncept za večeru kod kuće.

G 7000 – neograničena sloboda pranja sudova

Mašina za sudove G7000 prva je mašina na svetu koja, zahvaljujući jedinstvenom AutoDos sistemu, automatski dozira potrebne količine specijalno kreiranog praškastog granulata. Dovoljno je postaviti PowerDisc sa deterdžentom u mašinu, a on će se tokom pranja automatski rotirati i tako precizno odrediti potrebnu količinu deterdženta u zavisnosti od programa rada. Primera radi, kod programa automatsko pranje doziranje je prilagođeno stepenu zaprljanosti posuđa, tako da se kod manjeg zaprljanja smanjuje količina upotrebljenog deterdženta i to za četvrtinu.

Svi G7000 modeli sa AutoDos sistemom i mogućnošću povezivanja na WiFi mogu biti kontrolisani putem mobilne aplikacije, a u zavisnosti od tržišta i putem Amazonovog virtuelnog asistenta Alexa-e. Ovo svim korisnicima daje priliku da pokrenu ili zaustave svoju Miele mašinu za sudove sa bilo koje lokacije, aktiviraju željeni program rada, pa čak i da naruče deterdžent.

Funkcija AutoStart pruža dodatne pogodnosti tokom dana koji donosi brojne obaveze. Više nema potrebe za ručnim uključivanjem mašine. AutoDos je uvek spreman za rad, a mašinu za sudove moguće je programirati tako da proces pranja uvek započne u isto vreme,  na primer ujutru od 9 časova svakog drugog dana. U zavisnosti od želja i potreba korisnika moguće je programirati i različita startna vremena – jedno vreme tokom radnih dana, drugo tokom vikenda.

Model CM 7750 CoffeeSelect – još lakše rukovanje i jedinstveni opseg izbora

Korisnici modela CM7 aparata za kafu kompanije Miele uživali su u većem opsegu opcija nego korisnici bilo kojeg drugog uređaja ovog tipa dostupnog na tržištu: na raspolaganju su imali 16 vrsta kafe, od kremaste kafe, preko espresa, kapućina ili bele kafe – kafe s mlekom, do napitaka često konzumiranih u drugim zemljama, kao što su duga crna (Long Black) ili ravna bela kafa (Flat White). Osim toga, na raspolaganju im je bila i vruća voda na različitim temperaturama za pravljenje čaja. Sada, nova patentirana funkcija CoffeeSelect omogućava još veću pogodnost, prilagodljivost i uživanje, sa tri zasebne posude za različita zrna kafe, na primer za pripremu espresa, penušave kremaste kafe ili kafe bez kofeina.

Novi model CM 7750 CoffeeSelect poseduje deo za kuvanje koji se može skinuti i automatski čisti cevi za protok mleka. Ove prednosti su upotpunjene testiranim i dokazanim karakteristikama kao što su programiranje do 10 korisničkih profila putem ekrana osetljivog na dodir, LED osvetljenje izlaznih cevi za kafu i punjenje maksimalno 10 šoljica jedne za drugom u nizu.

Uz pomoć MobileStart funkcije moguće je pokrenuti pripremu napitaka pomoću aplikacije Miele@mobile. Ova mogućnost posebno je korisna svim velikim porodicama sa gustim rasporedom dnevnih aktivnosti, gde je dobrodošla pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova.   Osim toga, upotrebom pomenute aplikacije moguće je nadgledati i nivoe zrna kafe u posudama za kafu, držaču za vodu i flašici za mleko.

Aparat za kafu CM 7750 CoffeeSelect uskoro će se naći na našem tržištu.

Nova Miele-ova karakteristika SingleWash

Da li sakupljati veš tokom dužeg vremenskog perioda ili patiti od griže savesti kada peremo samo jedan ili dva mala komada odeće – stara je dilema. Međutim obe opcije sada postaju pitanja iz prošlosti. Zahvaljujući novoj karakteristici, SingleWash, čak i kada želite da operete samo jedan komad odeće, to možete izvršiti na  ekonomičan, brz i higijenski način.

SingleWash odmerava potrošnju vode i električne energije, kao i stvarno vreme ciklusa potrebno pri veoma malim opterećenjima. Ova karakteristika je zasnovana na patentiranoj Miele tehnologiji, PowerWash 2.0, koja poseduje preciznu cirkulacionu pumpu, zavisnu od opterećenja i tehnologiju Spin&Spray za postizanje dodatnih prednosti za potrošača. Kao rezultat toga, troši se oko 60% manje električne energije i samo polovina uobičajene količine vode, u kombinaciji sa očiglednom uštedom vremena. U okviru programa Minimum peglanja na 40°C, ciklus pranja traje samo 39 minuta, bez ikakvih kompromisa u smislu postignute čistoće (ocena A).

Miele uključen u novi poslovni model MChef

Startap projekat, nazvan MChef, koji je podržao Miele, osmišljen je za dostavu naručene hrane visokog kvaliteta u domove širom Nemačke. Izuzetno ukusni obroci koji sadrže gotova jela ili čitavi meniji koji se sastoje od tri vrste jela čekaju da budu naručeni. Kada stignu na kućni prag naručioca, sastojci su već primamljivo aranžirani na elegantnim porcelanskim tanjirima – spremni da budu termički obrađeni do savršenstva u Miele rernama sa Dialog oven tehnologijom koja omogućava kuvanje putem elektromagnetnih talasa različitog spektra.

Ciljnu grupu za ovu novu gurmansku uslugu čine vlasnici rerni sa Dialog oven tehnologijom koji žele da večeraju hranu istog kvaliteta kao da se nalaze u svom omiljenom restoranu, iako su u udobnosti sopstvenog doma. Narudžbine primljene onlajn do 12.30 časova dostavljaju se narednog dana, a servis je dostupan 365 dana u godini. U rerni sa Dialog oven tehnologijom može da se priprema do šest različitih vrsta jela istovremeno. Ovaj program se putem odgovarajućeg podešavanja pokreće direktno iz MChef aplikacije. Prosečno vreme pripreme hrane je 20 minuta.

Ovaj gurmanski servis, jedinstven u svetu, počeće sa pružanjem usluga u septembru, a od početka sledeće godine trebalo bi da pokrije teritoriju čitave Nemačke.