Dolazak deteta je trenutak koji sve buduće mame željno iščekuju. Međutim, sve dok bebac zaista i ne dođe na svet, većina nas nije potpuno svesna da će to biti jedna od najvećih promena u našem životu.

Za razliku od naših mama i baka, današnji roditelji na raspolaganju imaju pomagala u vidu brojnih aplikacija uz pomoć kojih moderne mame možda mogu ukrasti i koji sat više za spavanje i odmor ili vreme koje će posvetiti samo sebi.

Ukoliko su vas vaši mališani nedavno po prvi put pogledali svojim okicama, u nastavku pogledajte kako da se uz pomoć pametnog telefona, bolje organizujete i pronađete vreme, kako za čuvanje deteta, tako i za druge poslovne i privatne obaveze?

taxify aplikacija

Od virtuelne organizacije do slobodnog vremena

Novi dan započnite sastavljanjem spiska planiranih obaveza uz pomoć virtuelnog organizatora. Reč je o Evernote aplikaciji koja vam omogućava da lako sačuvate beleške u vidu audio zapisa, tekstualnih poruka ili slika. Savršen dodatak ovoj aplikaciji je “Listonic” koji vam pomaže u sastavljanju spiskova za kupovinu, kao i u praćenju troškova. Kako odlazak u šoping sa malim detetom može biti veliki izazov, za lakše snalaženje sa gradskim pervozom tu je “Kad će mi bus”, aplikacija koja sadrži raspored linija i prikazuje kada vam kreće autobus.
Aplikacije “MyTaxi” i Taxify vam omogućavaju da, u slučaju većih kupovina pozovete taxi, odaberete vašeg omiljenog vozača i platite bezgotovinski.

Do ukusne hrane bez kuvanja

Suši sa prijateljima ili romantična večera sa partnerom izgleda kao nemoguća misija pored malog deteta, ali ne mora da bude tako! Ovde će vam pomoći aplikacija Donesi.com koja nudi veliki izbor hrane najrazličitijih svetskih kuhinja, od hamburgera do voćnih salata koje će vam pomoći da se vratite u formu. Kada vam dođu nenajavljeni gosti, Donesi.com je tu da priskoči u pomoć svakoj mami koja nema vremena da provede duge sate u kuhinji.

Uz pomoć “ličnog trenera” do dobre linije

Usled velikog broja obaveza i nedostatka sna mame često nemaju dovoljno snage i motivacije da budu fizički aktivne. Već pola sata vežbanja 2-3 puta nedeljno učiniće da povratite energiju i dobru volju, a telo će vam izgledati kao pre porođaja.

Odlični “lični trener” i motivator je “Endomondo”, aplikacija,popularna među rekreativcima. Njene funkcije omogućavaju vam da sačuvate svoje omiljene rute, postignuta vremena, broj utrošenih kalorija pa čak i trenutnu nadmorsku visinu.

Pored toga, aplikacija Libra pomaže vam da pratite vašu telesnu težinu. Samo unesite trenutnu i željenu kilažu i ova aplikacija će izračunati koliko vam je vremena potrebno do zadatog cilja. Takođe pomoći će vam da odaberete pravu dijetu i pratite rezultate.

U večernjim satima, kako biste konačno mogli malo da odmorite, tu je aplikacija Elektronska dadilja (e-nanny). Zahvaljujući ovoj aplikaciji nećete morati svakog trenutka da pauzirate vaš omiljeni film, već će vas aplikacija obavestiti kada se dete probudi. A tu su i vrlo korisne dodatne opcije, poput puštanja detetovih omiljenih bajki daljinskim putem, kao i mogućnost snimanja i puštanja glasa roditelja.