U okviru regionalnog sajma i konferencije „Nove tehnologije u obrazovanju 2016“, koji organizuje Britanski savet, CPN predstavlja Naučni klub
Kao uvod u priču o otvaranju čak dvanaest naučnih klubova širom Srbije, Centar za promociju nauke predstavlja koncept ovih klubova na sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju 2016“, u BelExpo Centru u Beogradu, 26. i 27. februara. Događaj organizuje Britanski savet (British Council) sa CPN-om kao jednim od partnera.
„Nove tehnologije u obrazovanju 2016“ treći je događaj tog tipa koji organizuje Britanski savet. Ovaj put na sajmu učestvuje više od 60 IT kompanija i obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva. Pored sajma, događaj uključuje i istoimenu regionalnu konferenciju sa temom upotrebe informacionih tehnologija u obrazovanju sa preko 120 govornika.
CPN na sajmu knjiga
Štand Centra za promociju nauke je mesto gde posetioci mogu da se upoznaju sa konceptom i radom Naučnog kluba. Štand je organizovan kao prezentacija i simulacija njegovog rada, sa prostorom za predavanja i radionice i sa bibliotekom CPN izdanja. Jedna od glavnih tema prezentacije je širenje Naučnog kluba van Beograda, otvaranjem novih Naučnih klubova u 12 opština širom Srbije.
Pored toga, Centra za promociju nauke predstavlja i druge trenutne aktivnosti, kao što su CPN tribine, mobilni planetarijum, Naučni kamion, putujuće izložbe, naučne radionice, popularnonaučni časopis „Elementi“ i onlajn portal „Elementarijum“, CPN izdanja, kao i međunarodni projekti na kojima je Centar za promociju nauke partner.
Pored Centra za promociju nauke, partneri Britanskog saveta u organizaciji sajma „Nove tehnologije u obrazovanju 2016“ su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, i drugi partneri iz javnog i privatnog sektora.