ICT

Danas je fabrici Biospringer u Senti u prisustvu predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zorana Đorđevića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Zorana Martinovića, direktora Kancelarije za IT i eUpravu, doc. dr Mihaila Jovanovića i predsednika Privredne komore, Marka Čadeža zvanično najavljen početak Programa ”Moja prva plata”.

Cilj Programa www.mojaprvaplata.gov.rs je da se podstakne zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema s nedostatkom kadrova.

Poslodavci koji su zainteresovani za učešće u Programu objavljuju konkretne radne pozicije na Portalu Moja prva plata od 17. avgusta do 25. septembra, a zatim od 1. oktobra počinje rok i svim zainteresovanim kandidatima da konkurišu na neku od pozicija.

Mladima sa završenim srednjim obrazovanjem obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 20.000,00 dinara, dok za one sa završenim visokim obrazovanjem naknada iznosi 24.000,00 dinara. Za Program „Moja prva plata” opredeljene su ukupno dve milijarde dinara iz budžeta Republike Srbije. Sredstva će biti isplaćivana direktno licima na osposobljavanju, preko Nacionalne službe za zapošljavanje. Pored iznosa koji isplaćuje država, poslodavci mogu da isplate i dodatna sredstva.

Kancelarija za IT i eUpravu razvila je i implementirala Portal www.mojaprvaplata.gov.rs za oglašavanje pozicija i prijavu mladih. Za kompanije je veoma jednostavno da oglase pozicije, kao i za mlade da se prijave. Kompanije se prijavljuju elektronskim sertifikatom čime se garantuje pouzdanost i autentičnost podnosioca prijave.

Tekst javnog poziva za realizaciju Programa „Moja prva plata” možete pogledati ovde.