Tokom Svetskog kongresa mobilne telefonije u Barseloni koji traje od 22. do 25. februara, kompanija Ericsson predstavlja nova rešenja i partnerstva koja za cilj imaju unapređenje obavljanja usluga za sve činioce u telekomunikacijama, medijima, automobilskoj industriji i svuda gde je umreženost od vitalnog značaja.

ericsson drustvo

Na Kongresu je objavljeno da je kompanija Vodafone odabrala rešenje Ericsson Expert Analytics kao strateško rešenje za upravljanje korisničkim iskustvom (CEM) u 22 zemlje, nakon uspešne saradnje ostvarene u Španiji. Ovo je rešenje koje u realnom vremenu analizira podatke tokom čitavog procesa što operatorima pomaže da predvide nivo zadovoljstva korisnika, razumeju moguće uzroke i naredne korake koje će preduzeti i da automatski preduzmu najbolje dostupne akcije kako bi poboljšali iskustvo.

Još jedna novina je to da kompanija AT&T otpočinje saradnju sa kompanijom Ericsson na implementaciji tehnologija baziranih na standardima CAT-M i NB-IoT 3GPP. Kompanija Ericsson će implementirati ove napredne mrežne tehnologije unutar mreže kompanije AT&T kako bi podržala milione IoT uređaja i servisa koji dolaze na tržište:

  • CAT-M tehnologija podržava narednu generaciju uređaja kao što su nosiva tehnologija i čitači za korišćenje komunalnih usluga.
  • Uskopojasni IoT (NB-IoT) podržava narednu generaciju uređaja kao što su detektori dima, merači zagađenja i industrijski/ poljoprivredni senzori.
  • DRX rešenje za uštedu električne energije i nadograđena rešenja produžavaju vek trajanja baterije uređaja sa pristupom IoT mreži, čime se omogućava njihovo funkcionisanje na period duži od 10 godina.

Operatori moraju da usvoje agilni pristup u podršci servisima na svim mrežama, da ponude različite planove i prevazilaze ograničenja u inovacijama. Kompanija Ericsson pomaže klijentima da ispune zahteve njihovih korisnika putem sveobuhvatnog seta OSS i BSS proizvoda koji objedinjuju poslovne, IT i mrežne funkcionalnosti.

 

Kompanija Ericsson na Svetskom kongresu  mobilne telefonije 2016

Tokom MWC kongresa u Barseloni, kompanija Ericsson prikazuje svoje jedinstvene uvide iz industrije, najnovije inovativne i inspirativne razgovore koji omogućavaju nove poslovne prilike. Nalazimo se u središtu društvene transformacije koju nazivamo Umreženo društvo- to je društvo gde mobilnost, internet pokrivenost i cloud tehnologija osnažuju svakog pojedinca i svaku industriju da dostignu svoj pun potencijal. Prilike se svuda nalaze, a kompanije se transformišu u skladu sa ulogom koju su same odabrale za sebe u lancu vrednosti i ekosistemu Umreženog društva.