Sony X serijaSony X serija

Kompanija Sony Mobile danas otkriva novi izgled Xperia™ brenda predstavljajući prvu “X” seriju pametnih telefona i viziju budućnosti komunikacija, sa uređajima koji se uklapaju u okolinu i na taj način menjaju način na koji komunicirate sa svetom.

x-series-sony

“Sony Mobile će nastaviti da stvara pametne i personalizovane proizvode i usluge koje vam omogućavaju da uradite više i živite kreativnije. Naši proizvodi i usluge povezaće vas sa ljudima oko vas i postaće omiljeni deo vašeg života“, izjavio je Hiroki Totoki, predsednik i CEO kompanije Sony Mobile.

 „Sa kontinuiranom strašću za tehnologiju, nastavićemo da stvaramo i razvijamo uzbudljive mogućnosti naših pametnih telefona. Takođe, želimo da promenimo način na koji pristupate informacijama i komunicirate sa prijateljima i porodicom u intimniji, prirodniji i smisleniji“.

Prva “X” serija pametnih telefona : Xperia X, Xperia X Performance and Xperia XA

Xperia X serija oživljava viziju brenda Sony Mobile dodavanjem novih detalja inteligentne tehnologije na već postojeće popularne Sony-jeve karakteristike: kameru, bateriju i dizajn, u nameri da svakodnevnicu učini pametnijom i jednostavnijom.

 

Predviđanje neočekivanog je teško ali ne i nemoguće –  nova generacija Xperia kamere podiže spontane fotografije na potpuno nov nivo, dozvoljavajući vam da slikate u oštrom fokusu čak i one potpuno neisplanirane momente. Nov Predictive Hybrid Autofocus, na telefonima Xperia X i Xperia X Performace,  razvijen je u bliskoj saradnji sa Sony-jevim inženjerima kamere. Omogućava vam da odaberete objekat slikanja a zatim predviđa njegovo kretanje, pa tako možete uhvatiti bilo koju akciju u perfektnom fokusu, bez blura.

 

Napredne funkcije garantuju izdržljivost baterije a Xperia X serija uključuje i Sony-jevo pametno upravljanje baterijom i obezbeđuje njeno trajanje i do dva dana1.

 

Osim što će vaš telefon raditi duže uz samo jedno punjenje, Xperia X serija koristi bateriju čiji je životni vek duplo duži nego ranije, koja je razvijena u saradnji sa Qnovo Adaptive Charching tehnologijom2 i uz pomoć Sony-jevog pametnog upravljanja baterijom.

Svaki telefon skrojen je tako da iskoristi maksimum svojih naprednih mogućnosti kroz Qualcomm® Snapdragon™ 650 procesor (Xperia X), Qualcomm® Snapdragon™ 820 procesor (Xperia X Performance) koji obezbeđuju ultra brzo povezivanje.

 

Kao bitan deo ovog jedinstvenog koncepta, Sony-jevi dizajneri istraživali su najbolje materijale i teksture kako bi napravili najprirodniji oblik, a svaka X serija pametnih telefona dolazi sa zakrivljenim staklenim ekranom unutar zaobljenog okvira za udoban osećaj u vašoj ruci. Ovaj koncept proširen je i na Xperia XA telefon, koji se sa zapanjujućim „edge to edge“ ekranom neprimetno integriše u vaš život.

Svi novi Xperia pametni proizvodi baziraju se na konceptu komunikacije uz machine learning, prirodnom korisničkom interfejsu i senzorima

Xperia Eye je konceptualna vizija za ultra kompaktnu, širokougaonu kameru – sa fleksibilnošću da je lako zakačite za odeću ili nosite oko vrata. Ona predstavlja dokaz istraživanja čitavog koncepta, kako bi Sony-jeva kamera i tehnologija senzora bili u najboljoj formi ikada – sa sferičnim objektivom od 360 stepeni za široko i prirodno vidno polje. Tehnologija poklopca kamere koristiće prepoznavanje glasa i lica za slikanje, dozvoljavajući vam da uživate i sačuvate sve momente bez brige o tehničkim stvarima.

Xperia Projektor će odgovorati na dodir, glas i pokrete, baš kao i ekran vašeg pametnog telefona.

Xperia Agent koncept je vizija personalizovanog asistenta. Poboljšaće kvalitet svakodnevnog života pružajući vam sve korisne informacije, pomoć u komunikaciji kao i kontrolu kućnih aparata. Osnažen je Sony-jevom tehnologijom glasovnog upravljanja i odgovara na niz komandi a ugrađena kamera i projektor omogućavaju gledanje sadržaja na bilo kojoj površini.

RM-X7BT Bluetooth® sistem na tržište izlazi na leto 2016. godine.