Број налога на Порталу еУправа (www.euprava.gov.rs) у последњих шест месеци увећан је за готово 30 одсто – са 80.000 нових, овај сајт тренутно броји више од 380.000 активних корисника. Online упис деце у предшколске установе на територији Града Београда, заказивање термина за личну карту и пасош, поручивање извода из матичне књиге рођених и уверења о држављанству, као и регистрација возила на овлашћеним техничким прегледима и замена возачке дозволе, тренутно су најпопуларније од укупно 300 различитих електронских услуга које постављају 104 различита државна органа.

За шест година постојања, на национални Портал еУправа пристигло је више од три ипо милиона захтева грађана, док је почетком маја у рад пуштена нова е-услуга израђена за потребе Града Београда – online упис деце у предшколске установе. Захваљујући њој, уместо у редовима и пред шалтерима готово 10.000 родитеља је захтев за упис деце у вртиће поднело путем интернета – попуњавањем једног обрасца и без прилагања додатних докумената.

„Online упис деце у предшколске установе прва је услуга захваљујући којој родитељи нису морали да чекају у редовима и пред шалтерима, како би држави доставили своје и личне податке деце. Она је пример ефикасних и корисних е-услуга које ћемо развијати у најскоријој будућности“ истакао је Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу и још једном се захвалио свим корисницима еУправе који разумеју важност овог портала и подржавају напоре Дирекције да створи беспапирну и једношалтерску државну аминистрацију.

Он је подсетио и да је један од кључних и стратешких циљева Дирекције за електронску управу је стварање функционалног система, у којем државне институције документа и податке о грађанима размењују између себе.

Национални Портал еУправа јавности је доступан од јуна 2010. године, као најједноставнији начин да се смање редови, избегне корупција, а повећају транспарентност и ефикасност у раду. Упркос одсуству закона који регулишу област електронске управе, као и мањку финансијских средстава, број градова и општина, као и грађана и пословних субјеката – корисника Портала, непрекидно расте.

Од самог оснивања, Дирекција за електронску управу била је домаћин, организатор и гост бројних конференција на тему развоја ИТК. Данас је један од кључних носилаца информатичког развоја у Србији.