Kompanija Siemens organizovala je studijsko putovanje za pobednike tradicionalnog takmičenjaSiemens Press Award 2015. Pobednici i žiri petog po redu ciklusa Siemens Press Award iz Srbije su uperiodu od 11. do 13. novembra 2015. godine imali priliku da posete Dansku i bliže se upoznaju sanajsavremenijim tehnološkim rešenjima ove kompanije koja koriste energiju vetra.

Ove godine, Siemens Press Award je prvi put po istom modelu organizovan i u zemljama Adriatik regiona, ina taj način je i cilj takmičenja – da se afirmiše i nagradi kvalitetno izveštavanje – ispunjen i primenjen učitavom regionu. Tokom studijskog putovanja autori pobedničkih radova kao i žiri  iz Srbije, Slovenije,Hrvatske i Bosne i Hercegovine, imali su priliku da posete offshore vetropark Middelgrunden, kao i dveSiemensove fabrike u Danskoj.

Simens Srbija

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo uz podršku kolega iz Danske i organizacije State of Green imali prilikuda autore nagrađenih novinarskih radova i članove žirija iz regiona upoznamo sa inovativnim Siemens-ovimtehnologija za energiju vetra i offshore vetroparkom Middelgrunden. Pored Siemens fabrike u kojoj seproizvode najduže lopatice na svetu, dužine 75 metara, posetili smo i fabriku kućišta za vetroelektrane ukojima se između ostalih komponenti, nalaze i generatori proizvedeni u Subotici“ – izjavila je Jovana Vukotić,rukovodilac odeljenja Communications and Government Affairs u kompaniji Siemens Srbija.