Nikon D850Nikon D850

Danas se obeležava predstavljanje Nikon evropskog kolektiva za venčanja, tima fotografa venčanja i influensera u regionu, koje je Nikon pažljivo izabrao da bi predstavili sadašnje i buduće trendove za venčanja i stilove fotografija venčanja. Osnivači kolektiva su:

  • Ujedinjeno Kraljevstvo: Ross Harvey, fotograf venčanja i Louise Beukes, urednica bloga B.LOVED
  • Italija: Nadia Meli, fotografkinja venčanja i Elena Saia, osnivačica bloga Wedding Wonderland
  • Francuska: Chloé Lapeyssonnie, fotografkinja venčanja i Nessa Buonomo, osnivačica bloga La Mariée Aux Pieds Nus
  • Češka: Simona Smrčková i Kamil Saliba, fotografi venčanja i Lucie Spišáková, urednica bloga Originalni Svatba

Nikon evropski kolektiv za venčanja će napraviti ekskluzivne i kontinuirane serije fotografija koje će biti prikazane na evropskom veb-sajtu kompanije Nikon i započeće sa fokusom na tradicijama u vezi sa venčanjima. Od „plesa sa briošom“ (danse de la brioche) do „razbijanja tanjira“, kolektiv je predložio i fotografisao i neobične i predivne običaje širom Evrope. Sadržaj je kreiran tako da pruži inspiraciju i ideje fotografima venčanja.

Sve fotografije koje će Kolektiv predstaviti će biti snimljene novim Nikon D850 fotoaparatom. Zahvaljujući brzom senzoru FX formata izuzetno visoke rezolucije, koji koristi 45,7 megapiksela efektivne rezolucije, izvanrednoj osetljivosti na svetlo i dinamičnom opsegu, D850 omogućava više od pravljenja fotografija – on pomaže da se ispriča priča mladenaca i da se oni vrate u svoj poseban dan pomoću moćnih detalja.

Nakon pokretanja, Nikon evropski kolektiv za venčanja će nove uvide o predstojećim trendovima u vezi sa venčanjima objavljivati dva puta godišnje. Drugi deo ekskluzivnog sadržaja, koji će biti dostupan u aprilu 2018. godine, promovisaće trendove i predviđanja za proleće/leto 2018.