U zemlji u kojoj je 50% mladih nezaposleno i mašta o državnom poslu, još 2010. godine isplivava grupa pojedinaca koja ulazi u preduzetništvo okrenuto globalnom tržištu. Danas STARTIT iza sebe ima više od 100 obuka i konferencija za tehnološke preduzetnike, kroz koje je prošlo više od 12.000 ljudi. U okviru njega pokrenuto je i 40 tehnoloških kompanija, koje zapošljavaju više od 100 osoba, a sakupljeno je i više dva miliona evra investicija

Svečano otvaranje najvećeg domaćeg startap događaja ove godine pod nazivom „Start Srbija – Znam da možemo” održaće se u subotu, 16. maja u 12 časova u velikoj sali Doma omladine.

 Startit Fest

Tim povodom, od organizatora, predstavnika Startit-a, organizacije koja je lansirala domaću startap scenu pre tačno pet godina i stvorila osnove da se u Srbiji kreira i razvija tehnološki ekosistem, dobićete sve detaljne informacije o rezultatima koje su ostvarili do sada, zatim analizu domaće startap scene, kao i informacije o planovima za naredni period.

 

Startit je organizacija koja okuplja tehnološke preduzetnike u zemlji. Osim toga što uzima vrlo aktivnu ulogu u pružanju podrške i edukacije preduzetnicima u IT industriji, kroz brojne programe, poput Startap Akademije, Startit Festa, ios Akademije, portala Startit.rs, ova organizacija ulaže i značajne napore u privlačenje investicija za svoje timove, o čemu svedoče i ostvareni rezultati.

 

„Start Srbija – Znam da možemo“ je finale akcije za podršku uspesima mladih koji su pokazali da je u Srbiji moguće graditi svetsku karijeru i biznis: www.startit.rs/znamdamozemo.

 

GOVORNICI:

  • Vukašin Stojkov, jedan od osnivača Startit-a

·         Nemanja Petrović, pomoćnik predsednika opštine Savski venac

·         Predstavnik projekta ACCESS, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju, GIZ

·         Jan Kobler, Predstavnik novog regionalnog investicionog fonda, ENIF

TEMA:            Start Srbija: Gde je danas i kuda ide naša startap zajednica?

VREME:         Subota, 16. Maj 2015. godine sa početkom u 12.00 časova

MESTO :        Dom Omladine, Makedonska 22, 11000 Beograd