Naučni kamion na putu po Srbiji
Krajem avgusta, u Sentu stiže Naučni kamion CPN-a uz bogati naučnopopularni program, kao najava Noći istraživača 
Na pragu nove školske godine i u susret sedmoj Noći istraživača, Naučni kamion Centra za promociju nauke krajem avgusta putuje u Sentu. Svi zainteresovani građani imaće priliku da ispred Gradske kuće u Senti od 31. avgusta do 4. septembra uče i otkrivaju o raznim naučnim temama na izložbama, radionicama, predavanjima, kao i kroz razne interaktivne programe i zabavne eksperimente iz sveta nauke.
Tokom pet dana, u Naučnom kamionu biće otvorena izložba „Nebeski putnici“, koja će otkriti neke od tajni iz života ptica selica, kakvih samo u Srbiji živi oko 360 vrsta. O našim zimskim gostima, hiljadama pticama koje zbog dobrih klimatskih uslova zimi borave kod nas, biće takođe održano predavanje.
Posetioci će biti u prilici da se informišu i o eko-kućama od slame i održivom načinu gradnje kojom se štiti životna sredina, bespilotnim letelicama koje se koriste u šumarstvu kako bi se osmotrio teren, a u jednom od interaktivnih programa, posetioci će kroz šetnju Gradskim parkom u Senti saznati koje sve biljne vrste tamo žive i kako se oglašavaju neke od ptica.
Matematika, geometrijske čarolije, svet biologije, hemije, fizike, medicine, ekonomije ili arhitekture – sve ove naučne discipline biće obrađene u okviru programa „Cool Science“.
U Senti će biti predstavljen i časopis Centra za promociju nauke – Elementi – koji postaje sve popularniji među čitaocima svih uzrasta širom Srbije.
Naučni kamion u Senti biće otvoren za posetioce svakog dana od 9 do 12 časova pre podne i od 15 do 20 časova popodne. Na radionicama će moći da učestvuju unapred prijavljeni zainteresovani građani, a svi programi su besplatni.