Tokom ovogodišnjeg Sajma knjiga, kao i prethodnih godina, CPN izlaže 880 publikacija iz oblasti naučnog izdavaštva na svom štandu u Hali 2a, ali uvodi i brojne inovacije u naučnopopularno izdavaštvo
Centar za promociju nauke će i ove godine tokom Međunarodnog sajma knjiga izložiti svoja izdanja, kao i 880 publikacija iz oblasti naučnog izdavaštva u Srbiji. Sajam knjiga se ove godine u Beogradu održava po 60. put od 25. oktobra do 1. novembra.
Zvanično otvaranje CPN štanda na kome je izložena naučna produkcija u Srbiji, zakazano je za 25. oktobar, u 19 časova. Na otvaranju će govoriti dr Vera Dondur, državni sekretar za nauku u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Nemanja Đorđević, direktor CPN-a, i Ivan Umeljić, koordinator Grupe za izdavaštvo CPN-a.
Tokom Sajma, na štandu u Hali 2a, CPN će na oko 200 kvadratnih metara predstaviti izdavačku delatnost 114 naučnoistraživačkih organizacija (univerziteti, fakulteti, univerzitetske biblioteke, Srpska akademija nauka i umetnosti sa institutima SANU, istraživačko-razvojni  i naučni instituti, privatni univerziteti i fakulteti, stručna društva i zavodi).
cpn
Na štandu CPN-a će biti izložen po jedan primerak svih dosad neobjavljenih publikacija naučne zajednice tokom prethodne dve godine, koje se po okončanju Sajma dodeljuju jednoj od univerzitetskih biblioteka Republike Srbije. Ove godine knjige dobija Univerzitet u Novom Sadu.
CPN je pripremio i detaljan katalog svih naučnih izdanja za proteklih godinu dana, peti po redu, sa potpunim presekom naučnog izdavaštva u Srbiji, koji predstavlja korisno polazište za analizu stanja i razvoja domaće nauke.
Tokom trajanja sajma, na štandu CPN-a biće organizovane mnogobrojne aktivnosti, tribine, promocije institucija, predstavljanje novih izdanja, kao i međunarodnih projekata u kojima je CPN jedan od partnera.
Centar za promociju nauke ove godine predstavlja čak četiri nova izdanja: „Naučna komunikacija“ Pjera Lasla, „Sreća“ i „Nedovršena igra“ Danijela Netla i dečju naučnopopularnu knjigu „Kako biljke rastu?“ Lorensa Lourija.
Sve informacije u vezi sa izdanjima Centra za promociju nauke i čitave naučne zajednice u Srbiji biće dostupne na info-pultu na štandu Centra.