nba2k

Više od 90 evropskih igrača (među njima i Nikola Lukić iz Srbije) takmičiće se na drugom NBA 2K League European pozivnom turniru    

Od 8. do 10. januara, NBA 2K liga je domaćin drugog NBA 2K League European pozivnog turnira, na kome će učestvovati više od 90 igrača iz Austrije, Belgije, Bosne, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Nemačke, Svete Stolice, Mađarske, Italije, Litvanije, Holandije, Norveške, Srbije, Španije, Švedske i Velike Britanije takmičiće se tokom tri dana online igranja visokog intenziteta pred trenerima i skautima NBA 2K lige. Liga će dodeliti pristup za draft odabranom broju najboljih sa ovog događaja. 

Igrači koji su se kvalifikovali za draft NBA 2K lige 2020. godine na međunarodnim kvalifikacionim događajima u vansezoni, automatski će se kvalifikovati i za draft za 2021. godinu, ali mogu da se takmiče i na European pozivnom turniru u januaru. Ispod je spisak igrača koji su obezbedili učešće za draft NBA 2K lige 2020. na prošlogodišnjem NBA 2K League European pozivnom turniru:

Nemačka  

Jannis Neumann (JLB_2K)*

Marcel Stohl (MGoCrzy)*

 

Španija 

Mario Ortega Ariza (avemario32) 

Eduardo Pascual de Vera (eduardopv) 

 

Velika Britanija  

Jordan Polverino (WelshJordy)*