veritas softver

NetBackup verzijom 7.7Veritas, kompanija za upravljanje informacijama, koja će nastati izdvajanjem iz kompanije Symantec, objavila je dostupnost poslednje verzije poslovnog rešenja za zaštitu podataka, Veritas NetBackup TM 7.7. Među moćnim karakteristikama ovog vodećeg rešenja uključene su opcije za poboljšanje efikasnosti operacija pravljenja rezervnih kopija i oporavak podataka koje koriste servisi za skladištenje u oblaku, dodajući podršku za nove pružaoce usluga u oblaku i poboljšavajući performanse do 30 puta.

„Danas mnoge kompanije dodaju skladištenje u oblaku u traku sa menijima za izbor skladištenja rezervnih kopija kako bi uživali u prilagodljivosti, brzini i ceni operativnih troškova ili jednostavno da zamene trake“, kaže viša potpredsednica za poslovanje sa rezervnim kopijama i oporavkom podataka u Veritasu Ana Pinčuk (Pinczuk). „NetBackup 7.7 je osmišljen tako da iskorištava ove alternative za pravljenje rezervnih kopija na optimalniji način, omogućavajući IT organizacijama da lako priključe skladištenje u oblaku u strategiju za pravljenje rezervnih kopija bez ikakvog kompromisa.“

Ova poslednja verzija umnogome poboljšava performanse i interoperabilnost rezervnih kopija usmerenih na servise za skladištenje na oblaku kao što su oni koje nudi Amazon Web Services (AWS), Google, Hitachi Data Systems (HDS), Verizon i Cloudian. NetBackup 7.7 takođe uvodi revolucionarnu integraciju sa VMware® vSphere Virtual Volumes, Microsoft® Hyper-V, NetApp clustered Data ONTAP® (cDOT) i Microsoft SQL Server™ i pruža poboljšane mogućnosti samousluge koje omogućavaju i IT i korisnicima koji to nisu da nezavisno upravljaju i kontrolišu aktivnosti pravljenja rezervnih kopija i oporavka podataka upotrebom intuitivnih interfejsa kombinovanih sa osnovnim alatima.

„Kako ukupna količina i obim kompanijskih podataka nastavlja da raste, preduzećima su potrebni bolji alati za adekvatnu zaštitu podataka od gubitka. NetBackup 7.7 je napravljen da obezbedi brži, lakši oporavak podataka sa poboljšanim performansama i efikasnim metodama za skladištenje podataka za upravljanje zaštitom podataka u svakom sloju steka“, rekao je direktor istraživanja za skladišne sisteme i softver u IDC Fil Gudvin (Phil Goodwin). „Ova nova poboljšanja mogu pomoći preduzećima da iskoriste ekonomičnost i operativnu brzinu skladištenja u oblaku, poboljšanjem performansi i proširenjem izbora pružalaca usluga“.

Novi konektor za oblak servise uveden u NetBackup 7.7, osmišljen na Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), je optimizovan za značajno poboljšanje vremena pravljenja rezervnih kopija i oporavak podataka za Amazon S3 – kompatibilnim odredišnim skladištima na oblaku. Novi konektor koristi prednosti multi – striminga i drugih metoda za potpuno iskorištavanje mrežnog propusnog opsega, što značajno skraćuje vreme pravljenja rezervnih kopija i oporavak podataka u poređenju sa prethodnim izdanjima. Pored toga, NetBackup 7.7 podržava mrežne prolaze na oblaku iz NetApp i AWS koristeći slojeviti pristup za ponavljanje podataka rezervnih kopija na skladištu u oblaku.

Inovativna funkcija Auto Image Replication (AIR) u NetBackup-u se integriše sa uslugama oblaka – omogućavajući kompanijama da efikasno kopiraju katalog i podatke rezervnih kopija u okruženju u oblaku, dok se efikasno čuva deduplicirano stanje rezervnih kopija. Nova pametna pravila za Microsoft Hyper-V i Microsoft SQL Server pomažu kompanijskim IT organizacijama da se brže postavi, poveća fleksibilnost i obezbede odgovarajuće kontrole pravim ljudima.

Veritas NetBackup 7.7 konvergirana platforma pojednostavljuje upravljanje infrastrukturom i ima napredne automatizovane procese i kontrole u zaštiti složenih fizičkih i virtuelnih okruženja. Dugogodišnji korisnici i partneri NetBackup-a su se osvrnuli na novu verziju poslovnog rešenja za pravljenje rezervnih kopija i oporavak podataka.

„Datalink i Veritas imaju dug istorijat zajedničkog uspeha. NetBackup je naše rešenje kojem najviše veruju preduzeća za pravljenje rezervnih kopija i oporavak podataka“, rekao je Practice Director za zaštitu i skladištenje podataka u Datalink-u Majk Spindler (Mike Spindler). „Srećni smo zbog Veritas NetBackup 7.7 i poboljšanja u radu sa oblakom, Microsoft Hyper-V i poboljšane zaštite podataka na osnovu snimaka matrice i replikacije. Radujemo se što možemo da pomognemo korisnicima da smanje troškove i složenost dok će se poboljšati njihova sposobnost da zadovolje poslovne potrebe“.

„NetBackup je bio provereno rešenje za pravljenje rezervnih kopija i oporavak podataka koje čuva jedno od najvrednijih sredstava naše kompanije – naše podatke“, rekao je Ričard Moris (Richard Morris) iz Colt Technology Services grupacije. „Zadovoljni smo zbog napretka koji dolazi sa NetBackup 7.7, uključujući velike liste pružalaca usluga u oblaku i poboljšanih performansi usluga u oblaku. Mi ćemo nastaviti da poveravamo svoje podatke Veritas timu kako bi nam omogućili lakše upravljanje našim informacijama i obezbedili dostupnost kada i gde god nam je potrebno.“

Veritas NetBackup 7.7 je sada dostupan preko partnera, kao i direktno preko kompanije Veritas. Za dodatne informacije o NetBackup 7.7, posetite: http://veritas.symantec.com/backup.