CEO kompanije Netflix Rid Hejstings večeras je saopštio da je ovu streaming mrežu od danas moguće pratiti u 130 zemalja, među kojima je i Srbija. To znači da će Netflix utrostručiti broj zemalja u kojima je moguće pratiti njihove sadržaje. Rid Hejstings je povodom toga rekao:

„Svedoci smo rođenja nove globalne internet TV mreže. Od danas, Netflix je moguće pratiti na svim meridijanima – od Singapura do Sankt Peterburga i od San Franciska do Sao Paola. To znači da će gledaoci širom sveta moći u isto vreme da prate serije i filmove na našem kanalu, i to bez čekanja, kao što je to bio slučaj do sad. Uz pomoć interneta, dajemo moć potrošačima širom sveta da sami odlučuju šta će, kada i putem kog uređaja gledati.“

netflix

Iz Netflixa kažu da ova platforma neće biti dostupna na Krimu, u Severnoj Koreji i Siriji, zbog američkih sankcija tim zemljama. Najpoznatije serije kao što su „House of Cards“ i „Orange is the New Black“, neće biti emitovane samo u onim zemljama u kojima Netflix ne poseduje prava na njihovo prikazivanje.

Neke od zemalja u kojima Netflix od danas dostupan su Rusija, Indija, ali i Srbija.