Canon Europe je objavio da je norveška filmska ekipa AURORA Skycam prva na svetu iskoristila novu video-kameru visoke definicije ME20F-SH da bi zabeležila zapanjujuće detaljne snimke jednog od najspektakularnijih prirodnih fenomena na svetu, aurore borealis.

Snimak, snimljen tokom septembra u Norveškoj, je zabeležio auroru borealis s dosad neviđenom jasnoćom, otkrivajući boje i detalje u visokoj definiciji koji su „otvorili nove kreativne mogućnosti“, kako navodi Anders Hanssen iz tima AURORA Skycam. “Ovo je najneverovatnija kamera na tržištu. Prava revolucija kada je u pitanju snimanje po noći. Bili smo zapanjeni čim smo je isprobali i od sada nećemo koristiti ni jednu drugu kameru.”

canon

Kieran Magee, direktor marketinga za profesionalne imaging proizvode, kaže: “Oduševljeni smo što je Anders Hanssen snimio tako zapanjujuće snimke. Njegov neverovatni film pokazuje što je sve moguće napraviti kamerom ME20F-SH i jedva čekamo da vidimo koje će sve nove i uzbudljive stvari drugi korisnici snimiti tom kamerom!”

Predstavljena u julu 2015. ME20F-SH je profesionalna višenamenska videokamera koja je u mogućnosti da zabeležiti HD snimak u boji u uslovima s ekstremno niskim nivoom osvetljenja. Uz vodeću ISO vrednost u branši, veću od 4 miliona (+75dB), kamera pruža široku lepezu mogućnosti snimanja u situacijama u kojima to do sada ne bi bilo moguće.

Više o ovom projektu možete da saznatei ako posetite Canon Professional Network ili pogledate film: