NIKKOR Z 28-75MM f/2.8

Kompanija Nikon danas dodaje novog člana Nikon Z linije proizvoda – standardni zum objektiv punog formata. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 nudi svestrani opseg zumiranja od širokougaonog do telefoto zum prikaza, svetlosno jak, konstantan otvor blende i oštro fokusiranje. Od uličnih scena, preko pejzaža, do portreta, ovo je sjajan objektiv za sve namene za korisnike serije Z kompanije Nikon koji žele da unaprede svoj kreativni izraz.

Zbog lagane izrade i oštre optike, NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 omogućava fotografisanje vrhunskih slika svega što inspiriše. Svestrani opseg zumiranja pokriva nekoliko klasičnih žižnih daljina, a konstantan otvor blende pruža više slobode pri isprobavanju: korisnici lako mogu da zabeleže atmosferu u situacijama slabog osvetljenja ili da istraže kreativni potencijal male dubinske oštrine. Mogu da fotografišu pri većim brzinama zatvarača koristeći dostupno osvetljenje i da zamrznu pokret uz zadržavanje svetline.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 fokusira brzo i oštro, čak i kada fotografišete sa male razdaljine u odnosu na subjekat i pruža prelepo zamućenje pozadine koje korisnicima omogućava da unaprede portrete. Ovaj objektiv serije Z punog formata je pogodan i za filmove: opseg zuma može da pokrije široke osnovne snimke i snimke srednjeg dometa, a neželjena promena žižne daljine je sprečena.

Zurab Kiknedz (Zurab Kiknadze), menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Objektivi sa maksimalnim otvorom blende od f/2,8 su tradicionalno razvijani za profesionalce, ali optičke prednosti Z bajoneta znače da možemo da ponudimo NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 po pristupačnijoj ceni. Uzbuđeni smo što će još više fotografa unaprediti svoje veštine korišćenjem umetničkih mogućnosti koje objektiv poput ovog, sa svetlosno jakim, konstantnim otvorom blende, može da pruži.”

 

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Standardni opseg zuma: uklopite veći deo scene pri 28 mm. Zabeležite zadivljujuće portrete pri 75 mm.

Maksimalan otvor blende od f/2,8: svetlosno jak, konstantan otvor blende omogućava ujednačenu ekspoziciju u celom opsegu zuma i jasne snimke u uslovima lošeg osvetljenja. Korisnici mogu da fotografišu i sa pri većim brzinama zatvarača pri prirodnom osvetljenju.

Prelepo zamućenje pozadine: veliki Z bajonet i zaobljeni otvor blende od f/2,8, sa 9 lamelica, pružaju neverovatno meko, prirodno zamućenje pozadine.

Vrhunski krupan plan: minimalna razdaljina fokusa je samo 0,19 m pri 28 mm i 0,39 m pri 75 mm.

Brz, pouzdan fokus: fokusiranje je glatko, bešumno i izuzetno oštro, čak i pri fotografisanju sa kratkog rastojanja.

Sjajan film: efekat neželjene promene žižne daljine je sprečen da biste mogli da prilagođavate fokus bez promene vidnog ugla snimka. Neometana kontrola blende vam omogućava da zabeležite prelepe, prirodne promene svetline.

Intuitivna kontrola: bešumni kontrolni prsten neometanog rada može da se koristi za precizno fokusiranje ili prilagođavanje blende, ISO vrednosti ili korekcije ekspozicije.

Otporan na prašinu i kapanje vode: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 je otporan na prašinu i kapanje vode¹ i ima sloj koji olakšava čišćenje objektiva.