Nikon D500

Korporacija Nikon sa zadovoljstvom objavljuje to da je digitalni SLR fotoaparat DX formata kompanije Nikon, D500, osvojio priznanje European Prosumer DSLR Camera (Evropski polu-profesionalni D-SLR fotoaparat) za 2016–2017. godinu, koju dodeljuje Evropsko udruženje za zvuk i sliku (EISA).

To je treće veliko priznanje koje je model D500 dobio ove godine, nakon priznanja TIPA Awards 2016 Best APS-C DSLR Expert (priznanje Asocijacije izdavača tehničkih foto publikacija i magazina za najbolji APS-C D-SLR profesionalni fotoaparat za 2016. godinu) i Red Dot Award: Product Design 2016 (Red Dot priznanje u oblasti dizajna proizvoda za 2016. godinu).

 

EISA komentari za Nikon D500 – dobitnika priznanja European Prosumer DSLR Camera 2016-2017

Vodeći model digitalnog SLR fotoaparata DX formata kompanije Nikon, D500, koji pruža mogućnost kontinualnog fotografisanja velike brzine od pribl. 10 fps*, savršen je za fotografisanje akcije. Njegov moćni AF sistem sa 153 tačke (99 unakrsnih senzora) omogućava precizno pronalaženje subjekta, posebno kod subjekata koji se kreću. Uz nedavno razvijeni DX senzor, sa 20,9 miliona efektivnih piksela i uz maksimalnu standardnu osetljivost od ISO 51.200, D500 pruža izvanredan kvalitet slike i posebno je dobar za fotografisanje u lošim uslovima osvetljenja. Ima sjajan kvalitet izrade i lak je za rukovanje zahvaljujući velikom, svetlom tražilu i zadnjem displeju osetljivom na dodir koji može da se naginje. Ovaj impresivan digitalni SLR fotoaparat može da snima 4K video zapise i povezuje se sa aplikacijom SnapBridge kompanije Nikon.

 

EISA predstavlja jedinstveno udruženje od oko 50 većih časopisa iz 20 evropskih zemalja koji se bave fotografijom, audio/video opremom, kućnim bioskopima i mobilnim uređajima. Svake godine EISA bira najbolje proizvode puštene u prodaju u Evropi u proteklih godinu dana iz različitih kategorija uređaja za fotografisanje, audio/video opreme i mobilnih uređaja.