Nikon D6

Nikon danas otkriva svoj novi vodeći model D-SLR fotoaparata: D6. Od najvažnijih vesti do međunarodnih sportskih događaja, ovaj fantastični fotoaparat punog formata ispunjava zahteve profesionalaca koji ne žele ništa da prepuste slučaju.

Zahvaljujući trenutno najmoćnijem AF sistemu kompanije Nikon i brzim vezama na samom fotoaparatu koje omogućavaju prenos slika u realnom vremenu, uz D6 profesionalci mogu da budu kreativni i postižu sjajne rezultate bez ograničenja. Novi AF mehanizam je brži nego ikada ranije. Raspored 105 unakrsnih senzora koje možete da izaberete, svaki ponaosob, sa većom mogućnošću pokrivanja za 1,6x u odnosu na D5, omogućava do sada neviđenu preciznost. Tome treba dodati i neprevaziđene performanse praćenja, čak i u najgorim mogućim uslovima osvetljenja koje možete da zamislite, kao i napredno pronalaženje subjekta. Veći niz obrazaca grupne AF oblasti koje možete da izaberete omogućava korisnicima da optimizuju podešavanje za AF za svaki zadatak i dobiju jasnije snimke akcije.

Brze veze na samom fotoaparatu omogućavaju najveće brzine prenosa u svojoj klasi, bez usporavanja tokom fotografisanja. Neometani procesi rada pružaju više načina za izbor ključnih snimaka i njihovo postavljanje kao prioriteta za prenos, što fotografima daje prednost u trenucima u kojima je brzina od suštinskog značaja. Displeji visoke rezolucije ovog fotoaparata sada omogućavaju bolju vidljivost i lakše čitanje, pri čemu je D6 zadržao otporno telo zbog kog je i D5 bio omiljen među profesionalcima.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „D6 je fantastičan naslednik fotoaparata Nikon D5. Novi vodeći model kompanije Nikon predstavlja korak napred u odnosu na njegovog prethodnika zahvaljujući AF sistemu revolucionarnom u industriji i svestranom povezivanju. Akcija, osvetljenje i okruženje su izvan vaše kontrole. Međutim, D6 kontrolišete samo vi, a uz ovaj D-SLR fotoaparat ćete zabeležiti neverovatne snimke bitnih životnih trenutaka – i nikada vas neće izneveriti.“

Pregled ključnih karakteristika

AF sistem revolucionaran u industriji sa 105 tačaka u polju. 105 unakrsnih senzora koje možete da izaberete, svaki ponaosob, sa AF osetljivošću do -4,5 EV u centralnoj tački fokusa i -4 EV u svim drugim tačkama. Grupna AF oblast sa prilagođenijim podešavanjima za neprevaziđeno praćenje. Poboljšani sistem za prepoznavanje scene za napredno pronalaženje subjekta.

Uhvatite tu pobedničku fotografiju. D6 omogućava korisnicima da definišu početnu tačku fokusa kada fotografišu u režimu automatske AF oblasti i da prioritet postave na oči subjekta kada koriste automatsku AF oblast ili 3D praćenje.

Vrhunski kvalitet slike. Objektivi sa F bajonetom. CMOS senzor punog formata od 20,8 MP. EXPEED 6 procesor slike. RGB senzor od 180.000 piksela. Širok opseg ISO 100–102.400, sa mogućnošću povećanja do ISO 3.280.000 i smanjenja do ISO 50.

Brze veze na samom fotoaparatu. Wi-Fi, Bluetooth i ugrađeni GPS. Ožičena LAN veza sa fotoaparatom podržava standard 1000BASE-T i postiže za pribl. 15% bržu komunikaciju od proslavljenog D5.

Optičko tražilo od 0,72x sa OLED elementima. Omogućava izuzetno oštru potvrdu za široko vidno polje, bez kašnjenja. U tražilu se prikazuju indikatori nagiba postrance i napred-nazad.

Pojednostavljen proces rada. Više načina za pregled, izbor i prenos ključnih snimaka preko oštrog i preciznog monitora od 3,2 inča osetljivog na dodir. Ključni snimci mogu da se šalju na vrh reda prilikom prenosa slika na računar preko ožičene LAN ili Wi-Fi veze fotoaparata.

Raznovrsni slotovi za kartice. Dva slota za kartice prihvataju XQD i CFexpress kartice – najbrže kartice koje su danas dostupne. Iskoristite prednosti brzog čitanja, upisivanja i prenosa.

Poboljšanja u pogledu ergonomije. Displeji viših rezolucija omogućavaju bolju vidljivost i lakše čitanje. Glavnim portovima se lako pristupa, čak i kada fotografišete sa priključenim bežičnim predajnikom.

Čvrst i bezbedan. Robusno telo može da savlada izazove bilo kog okruženja i fotoaparat D6 je kompatibilan sa pouzdanim Kensington bravama.