Nikon D850

Kompanija Nikon predstavlja fotoaparat Nikon D850 i pruža fotografima koji su ljubitelji punog formata mogućnost da na najbolji način kombinuju rezoluciju, brzinu i osetljivost na svetlost. Od studija do najudaljenijih mesta na svetu, uz D-SLR fotoaparat FX formata nećete samo obaviti zadatak – dobićete do sada neviđeno dobre rezultate.

Bilo da fotografišete prirodu, reklame sportske tematike, venčanja, modu ili snimate filmove, fotoaparat D850 fotografima koji rade u izuzetno konkurentnim oblastima pruža kreativnu fleksibilnost koja im je neophodna za vrhunske rezultate.

Ovaj brzi senzor FX formata, izuzetno visoke rezolucije, koristi 45,7 megapiksela efektivne rezolucije za pružanje datoteka od 45,4 MP. Nova arhitektura sočiva na čipu bez razmaka omogućava izvanredne detalje i neverovatan dinamički opseg.

Nikon D850

Broj slika u sekundi je povećan na do 9 fps kada se koristi opcionalni vertikalni rukohvat sa nosačem više tipova baterija MB-D18. Snimatelji sada mogu da snimaju 4K filmove punog formata bez faktora isecanja, a uz svetlosno jake objektive sa fiksnom žižnom daljinom kompanije Nikon to fotografima pruža brojne mogućnosti. A 4K filmovi serije intervala mogu da se snimaju u samom fotoaparatu.

Druge nove funkcije koje omogućavaju veći stepen fleksibilnosti uključuju i opciju za snimanje RAW formata veličine Velika, Srednja ili Mala. Režim tihog fotografisanja omogućava snimanje u izuzetno visokoj i oštroj rezoluciji bez zvuka zatvarača. Režim AF u maloj tački je dostupan za precizno makro fotografisanje u živom prikazu slike. Ovo je ujedno i prvi D-SLR fotoaparat koji ima ugrađen režim slaganja fokusa za izvanredno oštre slike sa velikom dubinskom oštrinom.

 

Dirk Jasper, menadžer marketinga proizvoda u kompaniji Nikon Europe je izjavio: „Fotoaparat D850 je toliko prilagodljiv da ćete imati osećaj kao da imate tri fotoaparata u jednom. Bilo da vam je potrebna fleksibilnost u pogledu broja megapiksela, veličine datoteka ili ISO osetljivosti, D850 uvek daje fantastične rezultate. Ovaj fotoaparat predstavlja pametnu investiciju za fotografe koji žele fantastične rezultate bez izuzetka.”

 

Pregled ključnih karakteristika

 

Rezolucija: 45,7 megapiksela efektivne rezolucije. Datoteke od 45,4 MP bogate detaljima. CMOS senzor FX formata sa pozadinskim osvetljenjem, bez optičkog niskopropusnog filtera.

Brzina: fotografisanje pri brzini od 7 fps. A možete da snimate i slike u punoj rezoluciji pri brzini od 9 fps uz opcionalni vertikalni rukohvat sa nosačem više tipova baterija MB-D18 (sa umetnutom baterijom EL18B).

Osetljivost na svetlost: moćan EXPEED 5 procesor za obradu slike pruža izuzetno jasne slike u celom ISO opsegu od 64–25.600, proširiv sa 32 na 102.400 (ekvivalentna vrednost). Pun ISO opseg je dostupan i za snimanje 4K video zapisa.

Preciznost: isti fantastičan AF sistem sa 153 tačke, kao i vrhunski D5 koji nudi osetljivost do -4 EV u centralnoj tački (ISO 100, 20 °C). Merenje do -3 EV omogućava precizne, automatske ekspozicije čak i na mesečini.

4K video zapis bez faktora isecanja: snimajte 4K/UHD filmove punog formata pri brzini od 30p, bez ograničenja faktora isecanja. Snimajte preko tri sata uz vertikalni rukohvat sa nosačem više tipova baterija MB-D18.

4K serija intervala u samom fotoaparatu: snimajte 4K filmove serije intervala u samom fotoaparatu i iskoristite 45,7 megapiksela koje nudi D850 za pravljenje spektakularnih 8K filmova serije intervala u postprodukciji.

Fleksibilnost RAW formata: snimajte velike RAW formate od 45,4 MP, srednje od 25,6 MP ili male od 11,4 MP (srednji i mali su 12-bitne kompresovane datoteke bez gubitka).

Bilo koje okruženje: dobra zaptivka za zaštitu od vremenskih uslova štiti D850 u lošim uslovima okruženja. Ista osvetljenost svih dugmadi koja postoji na modelu D5 kompanije Nikon omogućava lako rukovanje fotoaparatom pod okriljem noći.

Medij za brzo skladištenje: dva slota za kartice omogućavaju korišćenje UHS-II SD i XQD kartice, što predstavlja najbržu moguću kombinaciju.