Nikon sa ponosom najavljuje razvoj profesionalnog digitalnog SLR fotoaparata Nikon D6 i telefoto zum objektiva AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR, kompatibilnog sa Nikon fotoaparatima FX formata.

Razvojem modela D6 – do sada najnaprednijeg Nikonovog digitalnog SLR modela – obeležava se 20. godišnjica jednocifrenih modela D serije. Od predstavljanja modela D1 1999. godine, vodeći modeli Nikon fotoaparata su išli u korak sa najnaprednijim tehnologijama u industriji i stručnim znanjima u oblasti fotografisanja, stečenim tokom duge istorije kompanije Nikon u razvoju fotoaparata. Kao i njegovi prethodnici, model D6 je razvijen u skladu sa strogim zahtevima profesionalnih fotografa i pruža vrhunske performanse, čak i u najzahtevnijim uslovima rada.

Uporedo sa obeležavanjem šezdesete godišnjice F bajoneta kompanije Nikon usvojenog za modele D serije, Nikon najavljuje i razvoj novog objektiva AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR. Novi telefoto zum objektiv pružiće još bolju podršku profesionalnim fotografima u oblastima kao što je sportska fotografija.

Razvojem novih proizvoda Nikon pokazuje posvećenost proširivanju mogućnosti fotografisanja i zauzima vodeće mesto u kulturi fotografisanja svojim digitalnim SLR fotoaparatima i fotoaparatima bez ogledala, zajedno sa bogatim izborom objektiva.