Nikon danas dodaje NIKKOR Z 14–30mm f/4 S u novu paletu objektiva punog formata serije S dizajniranih za fotoaparate bez ogledala Nikon Z. Ovaj ultraširokougaoni zum sa mehanizmom za uvlačenje odlikuje se kompaktnom izradom i ravnim prednjim elementom, te pruža više kreativnih mogućnosti fotografima koji koriste Nikon Z. Sjajan je za statične slike, a još bolji za video zapise.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S je prvi ultraširokougaoni objektiv punog formata na svetu sa ravnim prednjim elementom.¹ Ova jedinstvena karakteristika dizajna omogućava korišćenje filtera od 82 mm, bez potrebe za velikim i nezgrapnim držačima za filter. Fotografi imaju veću kontrolu i više slobode, bilo da fotografišu pejzaže, gradske prizore, arhitekturu, enterijere ili filmove.

Zahvaljujući kompaktnoj izradi, mehanizmu za uvlačenje objektiva i dobroj zaptivki za sve vremenske uslove, ovaj objektiv je spreman za putovanja. Nove NIKKOR Z optičke formule i brza komunikacija između objektiva i fotoaparata osiguravaju minimalnu distorziju uobičajenu za širokougaone fotografije. Oštrina je izvanredna. Konstantan otvor blende od f/4 omogućava snimateljima filmova da sa lakoćom prate subjekte od scene na jarkom dnevnom svetlu do enterijera sa dubokom senkom.

Džordi Brinkman (Jordi Brinkman), menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, kaže: „Ovaj izuzetno širok NIKKOR Z zum omogućiće vlasnicima modela Nikon Z da beleže impresivne statične slike i filmove ma gde bili. Kompaktna izrada vam omogućava da smestite ovaj objektiv u manje torbe. Mogućnost tako lakog korišćenja filtera je sjajna prilika za sticanje kreativnije kontrole.“

Pregled ključnih karakteristika

Spreman za korišćenje filtera: prvi ultraširokougaoni objektiv punog formata na svetu koji prihvata filtere¹ od 82 mm, bez potrebe za velikim i nezgrapnim držačima za filter.
NIKKOR Z: dizajniran u skladu sa širokim Nikon Z bajonetom, ovaj objektiv može da uhvati više svetlosti na celoj slici.
Serija S: optički dizajn nove dimenzije. Antirefleks sloj nano kristala. Besprekoran, bešuman sistem fokusiranja na više načina.
Prilagodljiv kontrolni prsten: može da se koristi za manuelno fokusiranje (podrazumevano), kontrolu blende (sjajno za prelaze blende tokom snimanja video zapisa) ili korekciju ekspozicije.
Odličan za filmove: bešumno podešavanje otvora blende. Neželjena promena žižne daljine pri fokusiranju je smanjena, kao i pomeranje fokusa tokom zumiranja.
Kompaktan i zaštićen: mehanizam za uvlačenje objektiva osigurava da ovaj objektiv zauzima što manje mesta kada se ne koristi. Dobra zaptivka štiti od prašine i vlage.