NIKKOR Z 40mm

Danas, kompanija Nikon predstavlja najmanji i najlakši ikad napravljeni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom punog formata koji postaje član serije Z kompanije Nikon!

Prelepo iz NIKKOR Z 40mm f/2 je heroj svakodnevice: oštar, svetlosno jak i dovoljno mali da snima diskretno, sjajan je za sve, od vlogova do živopisnih spontanih snimaka.

Ovaj svetlosno jak, standardni objektiv pruža prirodan vidni ugao koji je idealan za spontane portrete, intervjue i filmove sa uputstvima. Vaši subjekti će se osećati opuštenije jer u njih neće biti uperen veliki objektiv, a sam objektiv je toliko mali i lagan da je idealan za snimanje atraktivnih perspektiva u prvom licu.

Široki Z bajonet se kombinuje sa širokim, maksimalnim otvorom blende objektiva od f/2 za sjajne performanse u uslovima lošeg osvetljenja, što je idealno za beleženje atmosfere slabo osvetljenih situacija. Zaobljeni otvor blende sa 9 lamelica pruža meko, prirodno zamućenje pozadine: fotografi i snimatelji mogu da zabeleže slike sa mekim, kremastim zamućenjem pozadine ispred koje se subjekat zaista ističe.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Izuzetno nam je drago što će ovaj svestran objektiv sa fiksnom žižnom daljinom postati deo rastućeg Z sistema kompanije Nikon. Ovaj objektiv predstavlja sjajnu vrednost za uloženi novac u svetu serije Z kompanije Nikon. Toliko je kompaktan i lagan da je idealan kao glavni objektiv za nošenje ili lagani drugi objektiv.“

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z 40mm f/2

Svetlosno jak f/2 standardni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom: vidni ugao od 40 mm na fotoaparatima serije Z punog formata. Vidni ugao od 60 mm na fotoaparatima serije Z DX formata.

Realističan prikaz: objektiv daje fotografije i filmove raskošnih detalja, dubine i boja.

Umetničko zamućenje pozadine: isticanje oštrog subjekta u odnosu na prelepu, meko zamućenu pozadinu nikad nije bilo lakše.

Sjajni krupni planovi: minimalna razdaljina fokusa od 0,29 m. Oštrina je vrhunska, čak i u krupnim planovima.

Brz, nečujan autofokus: pokreće ga izuzetno tih koračni motor, a zahvaljujući dodatnoj svetlosti koju prikuplja Z bajonet, fokusiranje je brzo, precizno i bešumno.

Napravljen za snimanje filmova: filmovi neće biti uništeni zvucima fokusiranja. Efekat neželjene promene žižne daljine je značajno smanjen da biste mogli da podešavate fokus bez promene vidnog ugla snimka.

Džepni format: toliko mali da se može držati na fotoaparatu ili ga možete staviti u džep od jakne.

Prilagodljiv: bešumni kontrolni prsten može da se podesi da biste kontrolisali fokus, blendu, korekciju ekspozicije ili ISO.

Zaštićen: zaptiven radi zaštite od prašine i kapljica vode.¹