Novi Nikon objektivNovi Nikon objektiv

Kompanija Nikon svojoj ponudi NIKKOR objektiva dodaje dva nova zuma DX formata za sjajne svakodnevne fotografije i filmove. Kompaktne izrade i sa opsegom zuma od širokougaonog do normalnog, objektivi AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR i AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G su sjajni lako prenosivi objektivi za fotografe koji koriste Nikon D-SLR fotoaparate namenjene početnicima.

Nikon objektiv DX formata 18-55mm
Nikon objektiv DX formata 18-55mm

Zurab Kiknadze, menadžer proizvoda za objektive, pribor i softver, Nikon Europe, kaže: „Drago nam je što možemo da predstavimo ova dva dodatka ponudi objektiva od 18–55 mm kompanije Nikon. Oba objektiva nastavljaju našu tradiciju da novim korisnicima D-SLR sistema kompanije Nikon obezbedimo najbolji mogući uvod u svet NIKKOR optike. Pojednostavili smo dizajn objektiva da bismo zadržali malu težinu i poboljšali prenosivost, ali smo predstavili novu promenu u vidu dodatka koračnog motora kompanije Nikon: autofokus je sada primetno brži i tiši nego pre.

Nikon objektiv DX formata 18-55mm
Nikon objektiv DX formata 18-55mm

Bez obzira na to da li ove objektive od 18–55 mm koristite za snimanje filmova ili fotografisanje, dobićete sjajan kvalitet slike uz izuzetnu lakoću korišćenja i pouzdanost odmah po otpakivanju.”Od gradskih prizora, preko pejzaža i portreta, pa do porodičnih događaja, ovi višenamenski objektivi predstavljaju pametno rešenje za snimanje svakodnevnice. Oba objektiva pokrivaju popularnu žižnu daljinu od 18–55 mm i nude maksimalni otvor blende od f/3,5–5,6.

Ovi objektivi su i prvi NIKKOR objektivi koji imaju novi koračni motor kompanije Nikon koji brzo fokusira i koji je idealan za snimanje filmova. Objektiv AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR ima tehnologiju kompanije Nikon za smanjenje vibracija koja daje jasne slike, bez zamućenja, pogotovo pri lošem osvetljenju, a oba objektiva imaju mehanizam za uvlačenje objektiva čime se omogućava izuzetna prenosivost. Ujednačenih, visokih performansi, ovi objektivi od 18–55 mm nude fotografima koji koriste D-SLR fotoaparate namenjene početnicima odličan odnos kvaliteta slike i svestranosti i to po pristupačnim cenama (posebno kada se kupuju u kompletu).

Nikon objektiv DX formata 18-55mm
Nikon objektiv DX formata 18-55mm

Novi koračni motor – neprimetan, brz autofokus

Zahvaljujući koračnom motoru kompanije Nikon, oba objektiva fokusiraju tiše i brže neko ikad pre. Prilikom zumiranja radi fotografisanja, fokusiranje subjekata je trenutno i apsolutno precizno. Prilikom snimanja video segmenata filma, motor vam omogućava da neprimetno pomerate fokus sa subjekta na subjekat, uz praktično nečujan pogon. Snimljen segment filma neće biti upropašćen tihim zvukom objektiva koji fokusira a koji se ipak čuje.

Pojednostavljena kontrola, laka prenosivost

Osmišljeni tako da početnicima ponude intuitivniji način fotografisanja, oba NIKKOR objektiva od 18–55 mm predstavljaju savršen izbor za početnike fotografe koji koriste D-SLR fotoaparate. Kompaktni i lagani dizajn je ono što ove objektive čini lakim za rukovanje. Takođe, ovo su prvi objektivi kompanije Nikon koji omogućavaju korisnicima da se prebacuju sa automatskog na manuelni fokus i obratno ili da uključuju i isključuju VR preko menija na fotoaparatu*. Pošto na samom telu objektiva nema prekidača, ne postoji mogućnost da se slučajno promene podešavanja u trenutku fotografisanja. Telo objektiva AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR je teško svega 205 g, a objektiva AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G svega 195 g. Oba objektiva se uvlače kada se ne koriste, zbog čega se mogu izuzetno lako spakovati u torbu ili držati na fotoaparatu tokom putovanja za vikend.

Nikon objektiv DX formata

Slike Nikon kvaliteta

Ovi objektivi su posebno dizajnirani za to da maksimalno iskoriste veliki broj piksela i naprednog senzora slike D-SLR fotoaparata kompanije Nikon DX formata. Dva asferična elementa u oba objektiva svode sferičnu aberaciju i druge vidove distorzije na minimum na fotografijama i filmovima visoke rezolucije, sa živim bojama, izraženim kontrastom i jasnim detaljima.