Nikon predstavlja dva nova COOLPIX super zum fotoaparata sa mnoštvom moćnih funkcija i NIKKOR optikom za zadivljujuće slike. Od prikaza iz daljine do ulične fotografije, ovi lagani i kompaktni fotoaparati se jednostavno koriste i daju oštre slike čak i u uslovima slabog osvetljenja, od širokougaonih do super telefoto snimaka.

Model COOLPIX A1000 odlikuje se optičkim zumom od 35x, novim ugrađenim elektronskim tražilom i snimanjem slika u RAW formatu. Vrhunski pratilac na putovanjima, ovaj fotoaparat se sa lakoćom prebacuje sa širokougaonog prikaza atmosfere na detaljne snimke super telefoto objektivom. Može da snima filmove u 4K rezoluciji i ima nagibni monitor osetljiv na dodir koji omogućava lako kadriranje iz zanimljivih uglova.

Napredni kompaktni fotoaparat COOLPIX B600 objedinjuje optički zum od 60x, veliki monitor i rukohvat za postojano držanje. Bez obzira da li se spremate za porodični piknik u parku ili za obilazak novog grada, ovaj fotoaparat je fantastičan u svim prilikama. Snima HD filmove u punoj rezoluciji sa stereo zvukom. Sijaset kreativnih režima ugrađenih u fotoaparat vam omogućava da sa lakoćom date umetničku notu fotografijama i filmovima.

Ines Bernardes, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, navodi: „I jedan i drugi fotoaparat predstavljaju fantastično rešenje za korisnike koji žele da istraže kreativnu stranu fotografije. Domet koji se kreće od širokougaonog do super telefoto zuma korisnicima daje slobodu da snime skoro svaki subjekat. Nikon CMOS senzor slike sa pozadinskim osvetljenjem od 16 MP i smanjenje vibracije omogućavaju postizanje vrhunskih rezultata pod slabim osvetljenjem. Uz to, aplikacija SnapBridge omogućava lako deljenje najboljih snimaka ili daljinsko fotografisanje pomoću pametnog uređaja.“¹

Ključne karakteristike modela COOLPIX A1000

NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 35x. Žižna daljina od 24–840 mm.² Proširiva do. 1680 mm uz pomoć funkcije Dynamic Fine Zoom.³
Filmovi u 4K rezoluciji. Snimanje zadivljujućih 4K/UHD 30p segmente filma ili punih HD video snimaka do 60 fps.
Veliko elektronsko tražilo. Elektronsko tražilo (EVF) visokog kontrasta od 1.166.000 tačaka za jasnu vidljivost.
Nagibni ekran osetljiv na dodir. Svetao LCD monitor od 3 inča i sa 1.036.000 tačaka može da se naginje u gotovo svim pravcima.
Laka kontrola zuma. Bočna kontrola zuma i zum dugme za smanjivanje zuma u koracima olakšavaju brzo i ujednačeno zumiranje.
Podrška za RAW format. Korisnici mogu da čuvaju i izvoze nekomprimovane datoteke slika u programe za obradu/uređivanje.

Ključne karakteristike modela COOLPIX B600

NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 60x. Žižna daljina od 24–1440 mm.² Proširiva do. 2880 mm uz pomoć funkcije Dynamic Fine Zoom.³
HD filmovi u punoj rezoluciji. Jednostavno pritisnite namensko video dugme da biste započeli snimanje HD (1080p/30p) video zapisa u punoj rezoluciji sa stereo zvukom.
Veliki monitor. LCD monitor od 3 inča i sa 921.000 tačaka podesive svetline. Premazan antirefleksivnim slojem.
Brz autofokus. AF sa nalaženjem cilja osigurava da subjekat brzo upadne u fokus, čak i pri lošem osvetljenju.
Jednostavna kreativnost. Kreativni režimi za fotografije i filmove. Makro režim za sjajne snimke sitnih divota.