Kompanija Nikon dodatno proširuje svoju paletu objektiva sa fiksnom žižnom daljinom f/1,8 za fotoaparate bez ogledala novim objektivom NIKKOR Z 24mm f/1.8 S. Sa naprednim optikom, izuzetnim performansama u krupnom planu i dobrom zaptivkom za sve vremenske prilike ovaj objektiv punog formata pruža pravu raznovrsnost. Podjednako je dobar u skučenim prostorima kao i prilikom fotografisanja prostranih pejzaža i gradskih panorama, jer snima neverovatnu količinu detalja u raznim situacijama.

Ovaj objektiv sa fiksnom žižnom daljinom i brzim fokusom od 24 mm pruža izuzetnu, ujednačenu oštrinu čak i prilikom fotografisanja pri najvećem otvoru blende od f/1,8. Minimalna razdaljina fokusa od samo 0,25 m vam omogućava korisnicima neverovatnu kontrolu nad slikom od krupnog plana do beskonačnosti. Efekat „bokeh“ je predivno ravnomeran i prirodan, a odblesak objektiva uobičajen za širokougaone objektive je sprečen, čak i u uslovima sa pozadinskim osvetljenjem.

Objektiv NIKKOR Z 24mm f/1.8 S punog formata je odličan i za snimanje video zapisa. Filmadžije mogu da snime segmente filma sa zapanjujuće malom dubinskom oštrinom. Ujednačena perspektiva koju pruža ovaj objektiv je sjajna za vrhunske fotografije, ali i za snimanje intervjua u skučenim prostorima.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „NIKKOR Z 24mm f/1.8 S daje fotografima koji koriste fotoaparate Nikon Z slobodu da rade sa dostupnim osvetljenjem praktično u bilo kojoj situaciji. Pored toga, njegove performanse prilikom fokusiranja krupnog plana su izvanredne: oštrina je neverovatna, čak i kada se fokusira subjekti u krupnom planu ili detalji na predmetu.“

Pregled ključnih karakteristika

Širokougaoni NIKKOR Z objektiv sa fiksnom žižnom daljinom f/1,8: vrhunska, ujednačena oštrina i sjajne performanse u lošim uslovima osvetljenja omogućavaju ovom objektivu od 24 mm da zabeleži sve elemente scene sa prirodnom jasnoćom.

Serija S: optički dizajn nove dimenzije. Antirefleks sloj nano kristala kompanije Nikon smanjuje duh efekat i odblesak radi jasnije slike. Besprekoran, bešuman višestruki fokusni sistem.

Vrhunski krupan plan: uz minimalnu razdaljinu fokusa od samo 0,25 m, vi imate kontrolu nad slikom od krupnog plana do beskonačnosti. Oštrina slike u krupnom planu je vrhunska u poređenju sa drugim objektivima te žižne daljine u istoj klasi.

Zaptivka za zaštitu od vremenskih uslova: svaki pokretni deo tela objektiva je zaptiven da bi se objektiv zaštitio od prašine i kapi vode.

Odličan za filmove: skoro bešuman AF omogućava da najtiši trenuci imaju pun emotivni naboj. Kontrolni prsten može da se koristi za bešumnu kontrolu blende ili korekciju ekspozicije i kao prsten za fokusiranje prilikom fotografisanja u manuelnom fokusu.