Nikon D500

Nikon korporacija i kompanija Nikon-Trimble Co. sa zadovoljstvom objavljuju da je pet njihovih proizvoda primilo nagradu za dizajn na “iF Design Award”. Pobednički proizvodi su:

DSLR fotoaparat Nikon D5

Ovo je poslednji u nizu “jednocifrenih” Nikon fotoaparata iza kojih se uvek nalaze najbolji modeli. Nikon D5 sposoban je da odgovori najzahtevnijim potrebama svakog fotografa, bilo da su u pitanju scene i subjekti ili je kriterijum brzina snimanja i moućnost rada sa neverovatno visokim ISO vrednostima. Redizajnirana pentaprizma izvedena je tako da odgovori zahtevima ovog profesionalnog uređaja dok ukupni dizajn ovom fotoaparatu daje robustnost neophodnu za brzinu rada u bilo kom okruženju.

DSLR fotoaparat Nikon D500

Iako spada u kategoriju prozumer fotoaparata Nikon D500 ima identičan autofokusni sistem sa 153 AF tačke. Njegov APS-C senzor pokazao se kao izvanredno prilagodljiv jer daje mogućnost snimanja sa čak 10 frejmova u sekundi što ga (zbog krop faktora 1.5) čini izuzetnim alatom onih koji snimaju udaljene stvari odnosno koriste teleobjektive. Kod ovog fotoparata pentaprizma je dodatno smanjena jer je eliminisan ugrađeni blic.

Akciona kamera KeyMission 3600

Ovo je Nikonova prva akciona kamera koja ima dva Nikkor objektiva i dva senzora zahvaljujući čemu snima realistične 3600 UHD 4K video snimke. Vodootporna je do 30m dubine, otporna je na udarce, prašinu i zamrzavanje.

Inverzioni istraživački mikroskop Eclipse Ti2

U grupi inverzionih mikroskopa namenjenih istraživanjima u biologiji, medicini i farmaciji model Eclipse Ti2 predstavlja vodeći uređaj. Najvažnije osobine ovog mikroskopa jesu upotrebljivost, stabilnost i fleksibilnost te je stoga ovaj uređaj spreman da odgovori zahtevima svakog naučnika i istraživača.

Digitalni merni uređaj (teodolit) Nivo-i

Nikonov digitalni teodolit prvi je uređaj sposoban da istovremeno snima digitalne slike i podatke o preciznom merenju pozicije u prostoru. Njegova upotrebna vrednost je ogromna jer pored kontrole infrastruktura namenjenih prevenciji nezgoda ovaj uređaj ima mogućnost detekcije naprslina u betonskim konstrukcijama i mostovima, kontrolu klizišta i praćenje eventualanih promena na čeličnim konstrukcijama.

“iF Design Awards” su prestižne nagrade za dizajn, pod pokroviteljstvom iF međunarodnog foruma, koji postoji od 1953. godine. Nagrade se sastoje od nekoliko disciplina: proizvodi, komunikacija i pakovanje. Ove godine, bilo je više od 5.500 prijava iz 59 zemalja i bile su ocenjene od eminentnih stručnjaka.