Nikon slavi 100 godina

Kompanija Nikon predstavlja ekskluzivni sadržaj povodom 100. godišnjice, 25. jula 2017. Sadržaj se nalazi na jubilarnom web sajtu kompanije Nikon, dok vas u narednom periodu očekuje još sadržaja.

U okviru tog sadržaja moći ćete da vidite najpoznatije slike, priče i savete fotografa širom sveta koji su učestvovali u stvaranju kreativnog sveta i bogate istorije ovog brenda tokom jednog veka. Takođe, moći ćete da uživate u virtuelnom obilasku muzeja kompanije Nikon u Tokiju.

Nikon D5

Od samih početaka kompanije, od njenog osnivanja 1917. godine pod imenom Nippon Kogaku K.K., kompanija Nikon svetu nudi jedinstvene proizvode i stručne savete, a vodeća je u oblasti optičke tehnologije i tehnologije precizne mehanike.

Od uvida u rad industrije do pratilaca koji prate slavne osobe kompanije Nikon, ovaj sadržaj ima za zadatak nastavi da inspiriše fotografe i fanove.

Kolekcija sadržaja će biti predstavljena u šest glavnih kategorija:

100 godina u pričama

Tokom prethodnih 100 godina, Nikon je imao ključnu ulogu u transformaciji sveta fotografije. Od najpoznatijih prekretnica, predstavljanja raznih modela fotoaparata i inovativnih proizvoda, do pojedinačnih inspiracija profesionalnih fotografa, amatera i fanova, kompanija Nikon deli neke od najvažnijih, ličnih i prelepih priča koje nam dolaze sa raznih mesta širom Evrope i sveta.

Nikonov virtuelni muzej

Da bi predstavila svoje početke i nasleđe, kompanija Nikon je kreirala virtuelni obilazak svog svetski poznatog muzeja u Tokiju, sa prikazom od 360 stepeni. Gledaoci će kada zakorače u svet kompanije Nikon, dobiti uvid u tehnologije, proizvode i ključne prekretnice u istoriji kompanije Nikon – uključujući i događaje u kojima je kompanija Nikon pomogla u razvoju biologije, medicine, pa čak i u istraživanju svemira.

Icons with Nikons

Fotoaparate i objektive kompanije Nikon, koristile su osobe iz raznih životnih sfera. Niz fotografija prikazuje slavne ličnosti iz sveta muzike, televizije, filma ili sporta sa fotoaparatom kompanije Nikon u rukama.

100 godina podrške

Kompanija Nikon od 1917. godine podržava fotografe u njihovoj struci, otkriva im nova saznanja i savetuje kako da prošire granice mogućeg, a pored toga pomaže i amaterima i fanovima. U tu čast, kompanija Nikon je prikupila najbolje savete deljene tokom celog jednog veka, iz globalne baze fotografa samog brenda.

 

#LookBackAtNikon

Kompanija Nikon pokreće i Instagram konkurs za sve fanove kompanije Nikon i entuzijaste širom Evrope, a dobitnike očekuju lepe nagrade, uključujući i Nikon fotoaparate. Učesnici imaju zadatak da pošalju fotografiju koja će biti odraz njih samih i njihovog Nikon fotoaparata.

Učesnici koji budu snimili najbolji selfi ispred ogledala, odraza u staklu, barici ili budu predstavili neko drugo inventivno rešenje učestvuju u trci za mnoštvo nagrada, uključujući fotoaparate Nikon D500 ili D7500. Za više informacija pratite na Instagramu @NikonEurope.

Regionalni konkurs @JaSamNikon

Pozivamo sve zaljubljenike u fotografiju da svoje najbolje radove pošalju na regionalni konkurs „Ja sam Nikon“ i budu učesnici velike izložbe. U skladu sa stogodišnjim jubilejom izložba će predstaviti 100 odabranih fotografija a najbolja fotografija biće nagrađena Nikon D-SLR fotoaparatom.

Učesnici konkursa imaju jedini uslov koji moraju ispoštovati, a to je obavezno sačuvani originalni File Info (u koji je neophodno upisati i ime i prezime autora) i veličina fotografije od najmanje 3500 piksela po dužoj strani.

Žiri čine: iz Srbije Nikon ambasador Milan Živković, iz Hrvatske fotograf Mišo Lišanin, iz Bosne i Hercegovine fotograf Siniša Tomić i iz Makedonije fotograf Vladimir Arsovski. Fotografije slati na adresu: jasam100@refot.com

Da biste pronašli više informacija o 100. godišnjici kompanije Nikon i dobili pristup sadržaju objavljenom povodom jubileja, posetite jubilarnu veb-lokaciju.