NIkon Nikkor

Renomirani proizvođač fotoaparata, Nikon, danas je s ponosom obeležio 90 godina od početka proizvodnje NIKKOR objektiva. Ovaj značajan jubilej proslavljen je predstavljanjem potpuno novog logotipa, koji ne samo da poštuje bogatu tradiciju brenda NIKKOR, već i istražuje nove horizonte savremene fotografije.

Logotip koji Priča Priču

Novi logotip je vizuelni podsjetnik na značaj svakog NIKKOR objektiva u stvaranju priča. Sa simboličnim objektivima današnjice, logotip prikazuje siluete objektiva koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji fotografije. On ne samo da oživljava sećanje na prošle uspehe brenda, već predstavlja most između tradicije i modernog doba. Slogan “A Story in Every Lens” jasno naglašava jedinstvenost i pažljivu izradu svakog NIKKOR objektiva, postavljajući ih kao alat za snimanje neponovljivih trenutaka i očuvanje istorije.

90 Godina Vrhunskosti: NIKKOR Brend kroz Vreme

Povest brenda NIKKOR započinje davne 1932. godine kada je kompanija Nikon, tada poznata kao Nippon Kogaku K.K., registrovala žig NIKKOR. Prva pošiljka Aero-Nikkor objektiva za fotografisanje iz vazduha isporučena je godinu dana kasnije, postavljajući temelje 90 godina trajne posvećenosti savršenstvu.

Jedinstvenost brenda ogleda se i u činjenici da je Nikon jedan od retkih proizvođača koji započinje proces proizvodnje optičkog stakla. NIKKOR objektivi su kroz godine postali sinonim za visoke performanse, zahvaljujući doslednom razvoju koji uključuje najnaprednije optičke tehnologije. Od revolucionarnog NIKKOR P.C 8.5cm f/2 iz 1948. godine do nedavno predstavljenog objektiva NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, koji se smatra svetlosno najjačim objektivom u istoriji kompanije Nikon, NIKKOR objektivi su uvek bili predvodnici inovacija.

NIKKOR U Svemiru: Optička Vrhunost na Nebesima

Pored zemaljskih uspeha, NIKKOR objektivi igraju ključnu ulogu i u svemirskim misijama. Još od 1971. godine, Nikon Photomic FTN specifikacije agencije NASA i NIKKOR objektivi koriste se u svemirskim misijama, poput misije Apollo 15. Ovaj odnos sa agencijom NASA ne samo da je doprineo napretku optičkih tehnologija kompanije Nikon, već i otvorio vrata daljim poboljšanjima kvaliteta fotografije u svemiru.

Sistem Z: Evolucija u Fotografskom Univerzumu

Godine 2018, kompanija Nikon je koristila svoje znanje i iskustvo stečeno tokom decenija da predstavi sistem Z bajoneta. Ovaj sistem obuhvata fotoaparate bez ogledala sa novim bajonetom većeg prečnika, kompatibilne NIKKOR Z objektive i dodatnu opremu. NIKKOR Z objektivi su dizajnirani da prate novu dimenziju u optičkim performansama, kombinujući veći Z bajonet sa unutrašnjim prečnikom od 55 mm i malom obodnom žižnom daljinom od 16 mm. Ova inovacija omogućava kreatorima slika veću fleksibilnost dizajna i otvara nove mogućnosti u izražavanju kreativnih vizija.

 Osvajanje Vrhova Fotografske Virtuoznosti

Nikon, sa svojih 90 godina iskustva u proizvodnji NIKKOR objektiva, ne samo da slavi prošlost već i gleda ka budućnosti. Novi logotip svedoči o dubokom korenu brenda u istoriji fotografije, dok najnovije inovacije, poput sistema Z bajoneta, otvaraju vrata neistraženim horizontima fotografskog izraza. Kroz vreme, NIKKOR objektivi su postali neizostavni deo svakog fotografskog putovanja, beležeći ne samo trenutke već i priče koje će živeti večno u srcima ljubitelja fotografije.