Nikon-Z30 fotoaparat za vlogere

Kompanija Nikon danas sa zadovoljstvom predstavlja svoj fotoaparat za vlogove koji postavlja nove standarde, Nikon Z 30. Mali, sa mnogo mogućnosti i izuzetno jednostavan za upotrebu, fotoaparat bez ogledala Z 30 je za svakoga ko želi nešto više od pametnog telefona i vlogove koji izgledaju i zvuče bolje, kao i veću aktivnost za statične fotografije na društvenim mrežama sa bogatim detaljima.

Od otpakivanja proizvoda, preko recepata i putovanja, do parkura, Z 30 vam olakšava da pravite živopisne, profesionalne vlogove koji su jasni, sa dubokom perspektivom i čistim zvukom kakav očekujete od vlogera i strimera prve klase. Senzor slike DX formata na fotoaparatu (koji je mnogo veći od senzora slike pametnog telefona) omogućava oštre filmove bogate detaljima koje jednostavno nije moguće postići pomoću pametnog telefona. Vlogeri mogu da snimaju duge scene od do 125 minuta segmenta filma bez prekida u živopisnom 4K UHD formatu (30p), a tokom snimanja je dostupan i autofokus sve vreme. Z 30 koristi punu širinu senzora da bi se omogućilo vidno polje od 100% (pribl.), a kvalitet zvuka je odličan zahvaljujući stereo mikrofonu ugrađenom u fotoaparat ili spoljnom mikrofonu.

Nikada nije bilo lakše kreirati sadržaj koji je dostupan direktno sa fotoaparata i ima beskonačno mnogo priča koje Z 30 može da ispriča i zato kompanija Nikon brzo proširuje asortiman NIKKOR Z objektiva. Delimično pokretni monitor osetljiv na dodir olakšava fotografisanje iz bilo kog ugla, a duboki rukohvat omogućava stabilno fotografisanje iz ruke, čak i kada držite fotoaparat u ispruženoj ruci. Izgled vloga možete da promenite lako kao što menjate objektiv, a Z 30 ima mnoštvo naprednih automatskih funkcija za još kreativniju kontrolu. Kako god da vlogeri zamisle da njihov sadržaj treba da se razvija, Z 30 im omogućava da te ideje pretoče u realnost.

Zurab Kiknedz (Zurab Kiknadze), menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Izuzetno smo uzbuđeni što predstavljamo najmlađeg člana Nikon porodice Z. Ovaj mali, ali moćan fotoaparat za vlogove je veliki napredak u odnosu na pametni telefon. Ne samo što korisnici dobijaju mnogo veći senzor slike, što je ključno za snimanje segmenta filma koji se ističe, već dobijaju i slobodu da dopunjuju opremu kako stiču iskustvo, odnosno kako menjaju stil sadržaja koji žele da snimaju.“

Pregled ključnih karakteristika: Nikon Z 30

Napredniji vlogovi: snimite do 125 filma od 4K UHD (30p) bez prekida. Očarajte pratioce intervalskim filmovima ili neometanim usporenim snimkom Full HD (120p) formata.

Uzbudljiv kvalitet slike: veliki CMOS senzor od 20,9 MP DX formata pruža filmove i statične slike bogate detaljima. Elektronsko smanjenje vibracije kompanije Nikon pruža dobar i stabilan segment filma.

Kristalno jasan zvuk: snimite audio pomoću osetljivog ugrađenog stereo mikrofona ili opcionalnog spoljašnjeg mikrofona. Kontrolišite okruženje korišćenjem ugrađene funkcije za smanjenje šuma od vetra.

Delimično pokretni monitor osetljiv na dodir: mnogo olakšava snimanje vlogova iz prvog lica ili fotografisanje selfija.

Režim video AF: koristi autofokus sve vreme kako biste imali manje posla oko toga. Idealno za fotografisanje akcije ili snimanje vlogova iz prvog lica u pokretu.

Režim autoportreta: okrenite delimično pokretni monitor ka napred i fotoaparat odmah čisti ekran radi neometanog prikaza portreta.

AF detekcija očiju i životinja: dostupno za statične slike i filmove. Održava fokus na očima ljudi ili mačaka i pasa, čak i ako se trenutno okrenu od fotoaparata.

11 fps: brzo, kontinualno fotografisanje sa punim AF/AE omogućava korisnicima da naprave fotografije savršene za Instagram u sred akcije.

Jednostavno fotografisanje: dugme snimanje filma je postavljeno na vrh fotoaparata kako bi se olakšao pristup bilo u bilo kom položaju, a korisnici mogu da sačuvaju zasebna podešavanja za filmove i statične slike i da ih zatim menjaju po potrebi.

Creative Picture Control: 20 filtera ugrađenih u fotoaparat za film i statične slike. Sve je prilagodljivo i vidljivo u realnom vremenu prilikom fotografisanja.

Jednostavno povezivanje i deljenje: Bluetooth i Wi-Fi olakšavaju povezivanje gotovo svuda. Aplikacija SnapBridge kompanije Nikon omogućava korisnicima da prebace filmove i statične slike na svoj pametni uređaj.

Priloženi USB-C kabl: priključite da biste obezbedili konstantno napajanje fotoaparata Z 30: strimujte vlog uživo i istovremeno punite bateriju fotoaparata.

Zamenljivi objektivi: odaberite neki iz asortimana NIKKOR Z objektiva ili montirajte opcionalni bajonet adapter FTZ II kompanije Nikon i koristite objektive kompanije Nikon sa F bajonetom za DSLR fotoaparate.

Dodatna oprema za snimanje vlogova: kompatibilna sa mnoštvom popularne dodatne opreme za snimanje vloga. Korisnici mogu da kupe i komplete kompanije Nikon posebno sastavljene za vlogere, uz svu opremu koja im je potrebna da bi unapredili svoje vlogove.