Nikon-Z7II

NIKON NAJAVLJUJE NOVU GENERACIJU FOTOAPARATA BEZ OGLEDALA PUNOG FORMATA, Z 7II I Z 6II

Nikon danas predstavlja Nikon Z 7II i Nikon Z 6II – verzije nove generacije vodećih fotoaparata bez ogledala, Z 7 i Z 6.

[lwptoc]

Fotoaparati punog formata Z 7II i Z 6II su dizajnirani u skladu sa ultraširokim Z bajonetom i asortimanom NIKKOR Z objektiva koji stalno raste. Oba modela imaju sledeće prednosti: dva EXPEED 6 sistema za obradu slike, brže i veće bafere koji podržavaju brzo kontinualno fotografisanje i dva slota za kartice koji podržavaju UHS-II SD i XQD ili CFexpress kartice. Fotoaparati imaju i mogućnosti snimanja video zapisa rezolucije 4K/60p. Uz njih možete da koristite novi opcionalni vertikalni rukohvat sa nosačem baterija – MB-N11 – koje podržava vertikalno fotografisanje, kao i novi bežični daljinski kontroler WR-R11b.

Z 7II

Z 7II je sledeća etapa u nagrađivanoj seriji fotoaparata Z 7 i odlikuje se vrhunskim performansama pronalaženja subjekta, visokom rezolucijom i pouzdanošću u robusnom telu. Sa većim dinamičkim opsegom i boljim rezultatima u celom širokom opsegu ISO osetljivosti, performanse procesora i kapacitet bafera omogućavaju brzine fotografisanja do 10 fps. Fotografi sada mogu jednim rafalom da naprave do 200 JPEG slika pune rezolucije ili 77 12-bitnih nekomprimovanih RAW slika.

Poboljšane mogućnosti autofokusa fotoaparata Z 7II pružaju podršku za široku oblast AF za ljude i životinje, AF za praćenje subjekta koji funkcioniše slično 3D praćenju i poboljšan AF u uslovima slabog osvetljenja. Osim toga, elektronsko tražilo od 3.690.000 tačaka pruža prirodniji prikaz, sa velikom učestalošću osvežavanja koja smanjuje zatamnjenje.

Fotoaparat je pogodan za napredne i profesionalne fotografe koji zahtevaju neprevaziđen prikaz detalja subjekta. To može da bude fotograf portreta koji snima velikom brzinom da bi zabeležio teksture kože, kose, odeće i šminke ili pejzažni fotograf kom je neophodna izdržljiva i lagana oprema za putovanja u nepovoljna okruženja i snimanje prizora prirode.

Z 6II

Z 6II se nadovezuje na uspeh modela Z 6. Pruža robusnost i jednostavnost korišćenja, mogućnost pravljenja profesionalnih kinematografskih video zapisa i moćne performanse prilikom beleženja statičnih trenutaka. Otpornost fotoaparata na prašinu i kapanje vode podržava kontinualno fotografisanje u teškim uslovima, dok nova mogućnost okretanja prstena za fokusiranje u suprotnom smeru pruža korisnicima mogućnost ručnog fokusiranja u smeru na koji su navikli.

Što se tiče mogućnosti snimanja video zapisa, fotoaparat podržava 4K UHD i Full HD izlaz u FX i DX formatima filma. S druge strane, pri snimanju u HLG formatu on čuva više detalja, dinamički opseg i kontrast, pa su potrebe za naknadnom obradom minimalne. Poboljšana AF detekcija očiju i AF detekcija životinja omogućava bolje fokusiranje subjekata tokom snimanja video zapisa.

Ove mogućnosti autofokusa podržavaju i snimanje vrhunskih fotografija, uz poboljšanu brzinu i snagu fotoaparata. Z 6II podržava brzinu kontinualnog fotografisanje od 14 fps i veći maksimalan broj snimaka pri kontinualnom fotografisanju – 200 JPEG slika ili 124 12-bitnih nekomprimovanih RAW slika u jednom rafalu.

Z 6II je pogodan za korisnike koji osim statičnih slika žele da snimaju i kinematografske video zapise pomoću kompaktnog sistema. To je fotoaparat za izradu profesionalnih video zapisa ili, primera radi, svadbenih fotografija, za koje su presudne manevarske sposobnosti, fleksibilnost i beskompromisan kvalitet izlaza.

Nikonov sistem sa Z bajonetom

Nikonov sistem sa Z bajonetom na oba fotoaparata omogućava prodiranje svetlosti do celog senzora, uključujući ekstremne uglove. Kada se kombinuju sa sve širom paletom NIKKOR Z objektiva – ili više od 300 kompatibilnih NIKKOR objektiva sa F bajonetom preko FTZ bajonet adaptera – oni podižu neprevaziđenu optiku i inovativnost kompanije Nikon na novi nivo.

Dodatna oprema

Vertikalni rukohvat sa nosačem baterija MB-N11 ima dugme okidača i kontrole za vertikalno fotografisanje. Na njemu se nalazi i USB-C port koji omogućava punjenje dve baterije zaredom kada nije povezano sa fotoaparatom.

Bežični daljinski kontroler WR-R11b omogućava bežičnu kontrolu nad okidanjem fotoaparata i može da sinhronizuje okidanje više fotoaparata povezanih sa glavnim fotoaparatom. Daljinski primopredajnik WR-R11b je kompatibilan sa određenim fotoaparatima kompanije Nikon, a može da se koristi i za kontrolu spoljašnjih bliceva – kao što je SB-5000 Speedlight – u konfiguracijama naprednog bežičnog osvetljavanja. WR-R11b je kompatibilan i sa modelom WR-1, profesionalnim daljinskim kontrolerom sa mogućnostima velikog dometa.

Posvetite se detaljima. Z 7II

 • Veći kapacitet, više detalja: Široki Z bajonet je uparen sa velikim senzorom punog formata od 45,7 MP i dva EXPEED procesora. Možete da uživate u većem dinamičkom opsegu i jasnijim rezultatima u celom širokom opsegu ISO osetljivosti. Snimajte video zapise pri rezolucijama do 4K/60p.
 • Maksimalna brzina i pouzdanost: Dva slota za kartice vam omogućavaju da koristite UHS-II SD kartice u jednom slotu i XQD ili izuzetno brze CFexpress kartice u drugom. Prilagodite se svakom procesu rada.
 • Ultraširoki AF izuzetne oštrine: fokusirajte sa apsolutnom stabilnošću. Fotoaparat se vraća na izabranu tačku fokusa prilikom buđenja iz režima pripravnosti. Merenje ekspozicije do -4 EV je dostupno kada se fotografiše objektivom od f/2 (ili više).
 • Fotografišite brže i duže – u tišini: Brzine fotografisanja do 10 fps pružaju neizmernu fleksibilnost, dok vam dublji bafer omogućava snimanje bez ometanja.
 • Tražilo na visini zadatka: Elektronsko tražilo visoke definicije sa 3.690.000 tačaka odlikuje velika učestalost osvežavanja koja znatno smanjuje zatamnjenje, čak i pri fotografisanju velikom brzinom.
 • Prikazi koji se prilagođavaju vama: Prilagodljivi prikazi informacija vam omogućavaju da brzo prilagođavate podešavanja, a možete i sasvim da onemogućite prikaz informacija prilikom snimanja statičnih slika. Elektronsko tražilo se automatski isključuje ako okrenete monitor radi snimanja u živom prikazu slike.
 • Malo je reći „izdržljiv”: Potpuno zaptiveni Z 7II ne zazire od nepristupačnih terena, oštrih vremenskih uslova ni mašina za izmaglicu na setu.
 • SnapBridge: Nikonova aplikacija SnapBridge koja se neprekidno razvija vam sada omogućava da ažurirate firmver fotoaparata putem pametnog uređaja.

Budite smeli u svojoj kreativnosti. Z 6II

 • Iskažite svoju kreativnost u svim uslovima osvetljenja: Široki Z bajonet i veliki senzor punog formata od 24,5 MP omogućavaju jasne, detaljne slike u celom izuzetno širokom ISO opsegu. AF niskog osvetljenja sada funkcioniše do -6 EV sa objektivom od f/2 (ili više).
 • Neuporedivo brže: Snimajte statične slike u punoj rezoluciji brzinom i do 14 fps sa punim AF/AE. Jednim rafalom napravite do 200 JPEG slika ili 124 12-bitnih nekomprimovanih RAW slika.
 • Dvostruki EXPEED: Dva procesora udvostručuju snagu koja vam je na raspolaganju za sve – od AF performansi do kapaciteta bafera. Performanse su besprekorne, bilo da snimate filmove ili pravite statične slike.
 • Dva slota za kartice: Prilagodite se svakom procesu rada. Možete da koristite UHS-II SD kartice u jednom slotu i XQD kartice ili najnovije izuzetno brze CFexpress kartice u drugom.
 • Nenadmašne multimedijalne performanse: Snimajte oštrije, jasnije segmente filma sa širim dinamičkim opsegom. Tokom snimanja filma su dostupne AF detekcija očiju i AF detekcija životinja, pa segment filma možete da zabeležite kako god poželite.
 • Čvrsta izrada: Zahvaljujući izuzetno čvrstom, a laganom kućištu od legure magnezijuma, ovaj fotoaparat se lako nosi i dovoljno je izdržljiv da biste mogli da ga koristite na svakom mestu. U potpunosti je zaštićen od prašine, prljavštine i vlage.
 • NIKKOR Z: Uživajte u kinematografskoj dubinskoj oštrini koju možete da postignete uz širok izbor kompaktnih NIKKOR Z objektiva sa brzim fokusom.
 • Raznovrsnost Z sistema: Spoljašnje Speedlight bliceve možete da se koristite čak i kada fotografišete pri velikom broju slika u sekundi – i do 14 fps. FTZ bajonet adapter obezbeđuje kompatibilnost sa više od 300 NIKKOR objektiva sa F bajonetom.

SnapBridge: Nikonova aplikacija SnapBridge vam sada omogućava da ažurirate firmver fotoaparata putem pametnog uređaja.