Nikon z50

Nikon danas predstavlja model Nikon Z50, prvi fotoaparat bez ogledala DX formata u seriji Z i prva dva NIKKOR Z DX zum objektiva, NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR i NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Nudeći fantastičan kvalitet slike, potpuno nov Nikon Z 50 snima savršeno fokusirane fotografije i 4K filmove sa mnogo detalja, dubine i boje. Ukoliko uparite Z50 sa novim NIKKOR Z DX objektivima, novi sistem bez ogledala DX formata će davati zadivljujuće slike, od širokougaonih do telefoto kadrova.

Opremljen velikim senzorom DX formata od 20,9 MP, model Z50 prenosi optičke prednosti koje ima sistem bez ogledala kompanije Nikon u kompaktno DX telo. U funkcije koje su nasleđene od poznatih fotoaparata Nikon Z7 i Z6 spadaju širok Z bajonet kompanije Nikon i brzi, široki sistem sa hibridnim AF (autofokusom). Model Z50 takođe se odlikuje oštrim elektronskim tražilom, nagibnim ekranom osetljivim na dodir i dubokim rukohvatom zbog kog je držanje fotoaparata bez ogledala kompanije Nikon tako udobno.

Zahvaljujući inteligentnoj AF detekciji očiju, Z50 je sjajan za fotografisanje portreta, a kontinualno fotografisanje do 11 fps (sa AF/AE) brine se o hvatanju akcije. Model Z50 u potpunosti je kompatibilan sa bajonet adapterom FTZ kompanije Nikon, koji omogućava korišćenje NIKKOR DSLR objektiva sa F bajonetom sa ovim fotoaparatom.¹

Oba DX objektiva sa Z bajonetom optimizovana su za superiorno sakupljanje svetla širokim Nikon Z bajonetom. Ovi zum objektivi fokusiraju brzo, tiho i stabilno, što ih čini jednako sjajnim izborom za video kao što su za fotografije. Izuzetno prenosiv objektiv NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR predstavlja pljosnati zum objektiv koji prelepo pokriva prikaze od širokougaonih do portretnih. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR je kompaktni telefoto zum: ovaj objektiv korisnicima dozvoljava da prelaze sa kadriranja jedinstvenih portreta do snimanja akcije sa uglađenom i stabilnom preciznošću.

Jordi Brinkman, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Bez obzira na to da li je vaša strast fotografija ili video, novi fotoaparat Z50 za sisteme bez ogledala kompanije Nikon nudi uzbudljivu kombinaciju kreativnosti i snage. Pored novih NIKKOR Z DX objektiva, dobijate nesmetanu kompatibilnost sa svim objektivima sa Z bajonetom. A ako u svojoj torbi imate objektive i pribor sa F bajoneomt, možete i njih da koristite. Nije važno da li ste vlasnik nekog Nikon DSLR modela ili prvi put koristite Nikon fotoaparat: sistem bez ogledala DX formata kompanije Nikon vam pruža mnogo prostora za napredovanje“.

Fotoaparat Nikon Z50

Izvanredan kvalitet slike: široki Z bajonet kompanije Nikon, veliki (APS-C) CMOS senzor DX formata od 20,9 MP i brzi procesor slike EXPEED 6.
Oštrina u čitavom rasponu: Hibridni AF (autofokus) sistem: 209 AF tačaka na senzoru pokrivaju oko 90% fotografije, horizontalno i vertikalno, kako bi se obezbedila izvanredna oštrina od ivice do ivice.
Vrhunski rezultati pri slabom osvetljenju: širok opseg ISO osetljivosti od 100–51200 i autofokus pri slabom osvetljenju do -4 EV.
Inteligentna AF detekcija očiju: automatski fokusira oči osobe, bez obzira na to da li je sama ili u grupi ljudi.
Brzo kontinuirano fotografisanje: do 11 fps sa autofokusom (AF) i automatskom ekspozicijom (AE).
Bešumni rad: Nikon Z50 fokusira tiho i ima režim tihog fotografisanja.
4k filmovi: korisnici mogu da snimaju 4k/UHD filmove pri 30p i usporene segmente filma u punoj HD rezoluciji i bez ograničenja faktora isecanja. Možete da kreirate 4K intervalske sekvence na samom fotoaparatu.
Glatko elektronsko tražilo (EVF): ultraoštro elektronsko tražilo (EVF) (2.360.000 tačaka) može da prikaže prirodnu sliku sličnu onoj koju daje optičko tražilo na DSLR-u. A možete i da prikažete slike onako kako izgledaju sa primenjenim podešavanjima.
Veliki nagibni ekran osetljiv na dodir: LCD monitor visoke rezolucije (1.040.000 tačaka) sa kontrolama osetljivim na dodir u stilu pametnog telefona. Nagib može da se podešava nagore ili nadole radi fleksibilnosti pri snimanju video zapisa ili autoportreta.
Kreativni efekti: 20 ugrađenih efekata za fotografije i video zapise. Intenzitet se može prilagoditi dok pregledate efekat.
Telo bez ogledala DX formata sa izbacivanjem blica: lako se prenosi jer ima jaku gornju i prednju stranu od legure magnezijuma.
Ergonomija kompanije Nikon: duboki rukohvat za udobno rukovanje i promišljeno postavljena dugmad, točkići i kontrole na ekranu osetljivom na dodir.
Jednostavan sistem menija u stilu DSLR-a: biće istog trenutka jasan sadašnjim korisnicima Nikon DSLR modela, dok će ga oni koji prvi put koriste fotoaparat kompanije Nikon lako savladati.
Brze veze: Wi-Fi® i Bluetooth®, kao i aplikacija SnapBridge kompanije Nikon olakšavaju slanje fotografija i filmova na bilo koji uređaj radi deljenja ili skladištenja.
Sistem koji ćete voleti: kompatibilan sa bajonet adapterom FTZ i dodatnom opremom za Nikon DSLR modele, uključujući daljinske kontrole fotoaparata, DSLR Speedlight bliceve, mikrofone i još mnogo toga.

 

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Izuzetno prenosiv širokougaoni zum: objektiv za brzo fokusiranje sa rasponom žižnih daljina od širokougaone do uobičajene, 16–50 mm (ekvivalentno rasponu od 24–75 mm u FX formatu/35 mm filmu).
Minimalna razdaljina fokusa od samo 0,2 m: omogućava korisnicima da dobiju oštar fokus na detaljima u krupnom planu.
Ugrađeno smanjenje vibracije: fotografišete pri brzinama zatvarača koje su i do 4,5 koraka manje nego što bi u suprotnom bilo moguće.² Snimite jasnije slike pri slabom svetlu i zabeležite stabilne segmente filma pri video snimanju, čak i ako snimate u hodu.
Bešumni kontrolni prsten: za ključne funkcije, uključujući manuelno fokusiranje, kontrolu blende i korekciju ekspozicije.
Objektiv u džepu: težak je svega 135 grama i ravan kao palačinka dok je uvučen.

 

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Kompaktan telefoto zum objektiv: objektiv za brzo fokusiranje sa rasponom žižnih daljina od uobičajene do širokougaone, 50–250 mm (ekvivalentno rasponu od 75–375 mm u FX formatu/35 mm filmu).
Minimalna razdaljina fokusa od samo 0,5 m: omogućava korisnicima dobiju oštar fokus na bližim subjektima.
Ugrađeno smanjenje vibracije:: fotografišete pri brzinama zatvarača koje su i do 5 koraka manje nego što bi u suprotnom bilo moguće.2
Bešumni kontrolni prsten: za ključne funkcije, uključujući manuelno fokusiranje, kontrolu blende i korekciju ekspozicije.
Putujte rasterećeno: Objektiv je izuzetno kompaktan kada uvučen i težak 405 grama.