Novi fotografski projekat Nikonovog ambasadora Reja Demskog (Ray Demski) istražuje misterije koje okružuju Bukom, malo predgrađe u Gani, koje je iznedrilo neke od najboljih svetskih boksera. Opremljen fotoaparatom D850 i NIKKOR objektivima, Rejev cilj je bio da pronikne u ovu kulturu i snimi kako bokseri treniraju i kako se razvijaju – od lokalnih klinaca do legendi koje su ušle u globalnu sportsku arenu.

Bukom je malo predgrađe u Akri, glavnom gradu Gane. Uprkos skromnoj veličini i resursima, proizvelo je neobično velik broj svetskih šampiona u boksu. Sport preovladava u zajednici koja ima dugu istoriju borbi – mnogi ne mogu da priušte obrazovanje, što izbor budućeg zanimanja sužava na ribara, fizičkog radnika ili boksera. Sa više od 30 bokserskih klubova u zajednici i velikom „slavom“ koja se povezuje sa sportom – kada neko postane šampion u boksu, postaje i zvezda u Bukomu.

Reja je, kao akcionog i sportskog fotografa koji je odrastao trenirajući boks, uvek privlačio Bukom: „Davno sam čuo za ovaj kraj i bilo je toliko misterije koja ga je okruživala. Kako je tako malo mesto koje je relativno izolovano od globalne boks scene iznedrilo toliko dobrih boraca? Želeo sam da priču ispričam na svoj način, da ove boksere uzdignem do ranga heroja, da verno prikažem kako na ove sportiste gledaju u lokalnoj zajednici i obezbedim im zastupljenost kakvu zaslužuju.“

Rej je proveo više meseci unapred istražujući projekat, kontaktirajući lokalne organizacije u centru bokserske scene kao što su  Bukom Boxing News i sportskog novinara Samija Hejvuda Okine (Sammy Heywood Okine) uz čiju podršku je i započeo projekat u Bukomu. Ono što je počelo kao snimanje sportske fotografije se ubrzo pretvorilo u nešto više – širi društveni projekat zbog kojeg se Rej dnevno sastajao sa više od 40 ljudi iz lokalne zajednice. Rej se, na kraju, fokusirao na sedam bokserskih klubova i boksere koji su tamo trenirali.

Tokom projekta koristio je fotoaparate D850 i D5 zajedno sa objektivima AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED, AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G i AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G.