Prva dugoočekivana Nitendo igrica za mobilne telefone biće puštena pre kraja ove godine, a onda sledi još četiri do marta 2017.

Japanski gejming gigant potpisao je ugovor sa kompanijjom DeNA (platforma za razvijanje video-igrica), pa je predsednik Nitenda Satoru Ivata najavio prvu aplikaciju za igrice na mobilnim telefonima.

Nintendo Gameboy

“Možda ćete pomisliti da je pet igrica malo, ali naš cilj je da svaka od njih bude hit i da se dugo igra nakon puštanja u prodaju. Stoga ovo uopšte nije mali broj i treba da demonstrira našu ozbiljnu posvećenost poslu”, rekao je Ivata.

Kako je dodao, igrice će biti specifično kreirane za korišćenje na pametnim telefonima, a u ponudi će biti kraći nivoi i izazovi umesto dugih formata kao kod igara Pokemon ili The Legend of Zelda.

Očekuje se da će i Super Mario biti među likovima koji će se pojaviti u igricama za mobilne telefone. Analitičari su dugo upozoravali da odugovlačenje Nintenda da svoju popularnu gejming franšizu prilagodi za igranje na mobilnim telefonima nije dobro za posao, s obzirom na to da su aplikacije za igrice stekle ogromnu popularnost.