U petak, 25. septembra, u okviru Noći istraživača, CPN u Pančevu organizuje tribinu „Zašto je lako poverovati“
Šesta po redu Noć istraživača u Srbiji, održaće se u petak, 25.septembra, u brojnim gradovima Srbije. Centar za promociju nauke, kao jedan od partnera na projektu, učestvuje u organizaciji manifestacije u gradovima Vojvodine uz Univerzitet u Novom Sadu. Tokom Noći istraživača, CPN će učestvovati u naučnopopularnom programa “Y faktor” u Pančevu, u okviru koga organizuje tribinu „Zašto je lako poverovati“, u 19 časova, u Domu omladine Pančevo, sala „Apolo“.
Na ovoj tribin, fizičar, psiholog i pisac naučnopopularnih tesktova govoriće sa raznih stanovišta o pseudonauci, zabludama, ljudskoj potrebi da se posumnja i poveruje, kao i o tome zašto je lakše verovati u mitove nego u naučne istine.
CPN na sajmu knjiga
Učesnici tribine:
– dr Milovan Šuvakov, fizičar, Institut za fiziku; pomoćnik ministra za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj
– dr Kaja Damnjanović, psiholog, Odeljenje za psihologiju, Filozofski fakulet, Beograd
– Dragoljub Cucić, fizičar, direktor Regionalnog centra za talente u Pančevu
– Voja Antonić, pisac naučnopopularnih tesktova
Moderator:
– Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija u Centru za promociju nauke
Evropska Noć istraživača, inače, ove godine slavi svoj deseti rođendan. Ovaj jubilej dešava se u Međunarodnoj godini svetlosti, simbolično naglašavajući svoj cilj: osvetljavanje puta za za prevazilažnje postojećeg jaza između naučne zajednice i šire javnosti.
Kao i svake godine, svi sadržaji su besplatni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju prethodno formalno obrazovanje. Program je usmeren na razne naučne oblasti, a posetioci će biti u prilici da se upoznaju i sa pravim naučnicima.
Istražite više o Noći istraživača: http://nocistrazivaca.rs/