nokia 2.2

HMD Global, dom Nokia telefona, najavljuje dostupnost Nokia 2.2 telefona u Srbiji.Nokia 2.2 korisnicima, između ostalog, pruža sofisticirane funkcije za fotografisanje pri slabom osvetljenju koje pokreće veštačka inteligencija. Nokia 2.2 je prvi Nokia pametni telefon druge serije koji je deo Android One programa, donoseći najnovije Android iskustvo na modernom ekranu dijagonale 5,7 inča koji ima diskretni selfie-notch.

Ovaj model se isporučuje sa Android 9 Pie sistemom i spreman je za Android Q, što znači da će tokom dve godine dobijati ažuriranja operativnog sistema i tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja, obezbeđujući korisnicima pristup poslednjim Android inovacijama.

Fotografisanje u uslovima slabe osvetljenosti podržano veštačkom inteligencijom i tehnologija koja vam olakšava svakodnevicu

Nokia 2.2 beleži detaljne fotografije čak i u uslovima slabe osvetljenosti uz pomoć opcija fotografisanja koje su podržane tehnologijom veštačke inteligencije. Korišćenjem naprednih algoritama, kamera istovremeno beleži više fotografija i spaja ih u jednu svetliju fotografiju sa izraženijim bojama i većim dinamičkim opsegom. HDR fotografija beleži jarke boje sa većim dinamičkim opsegom na svakom snimku. Svaka fotografija može biti posebna uz opcije u aplikaciji Google slike, kao što su Colour Pop, Colourise i Beautify, koje pokreće veštačka inteligencija.

Osim ovoga, fanovima su dostupni i najnoviji tehnološki trendovi kao što su funkcija otključavanja prepoznavanjem lica i Google objektiv. Nokia 2.2 je jedan od prvih telefona u svojoj kategoriji koji dolazi sa funkcijom biometrijskog otključavanja prepoznavanjem lica, koja omogućava jednostavno otključavanje telefona. Za razliku od ostalih telefona istog cenovnog ranga, napredno otključavanje prepoznavanjem lica koje pokreće veštačka inteligencija koristi algoritme dubinskog učenja i detekciju živosti za precizno i bezbedno iskustvo. Google objektiv omogućava korisnicima da pretraže sve što ih zanima. Dovoljno je da usmere objektiv kamere na objekat koji ih interesuje kako bi dobili dodatne informacije o njemu.

Nokia 2.2 takođe nudi najnovije trendove kada je reč o dizajnu ekrana, uz displej od ivice do ivice koji sadrži diskretni selfie-notch. HD+ ekran od ivice do ivice dijagonale 5,71 inča omogućava lako korišćenje jednom rukom. Nokia 2.2 telefon pokreće četvorojezgarni MediaTek A22 CPU čipset, koji je dizajniran da omogući optimizaciju baterije.

Nokia 2.2 fanovima pruža šansu da se izraze, uz promenljive Nokia Xpress-on maske. Za izradu maski korišćena je nano tehnologija koja omogućava vrhunski izgled u raznovrsnim bojama. Nokia Xpress-on maske se jednostavno menjaju i dostupne su u prljavo roze, ledeno plavoj i jako zelenoj boji

Nokia telefoni postaju sve bolji

Nokia 2.2 je prvi Nokia pametni telefon druge serije koji je deo Android One programa. Donoseći najnovija Android i Google iskustva Nokia 2.2 telefon je spreman za Android Q sistem.

Nokia 2.2 dolazi sa Android 9 Pie sistemom i odmah je spreman za korišćenje. Ovaj model nudi pristup opcijama Digitalnog blagostanja kao što su tajmer za aplikacije, režime Smanjenje osvetljenosti ekrana i Ne uznemiravaj. Korisnici imaju mogućnost da prate upotrebu korišćenja uređaja i isključe sve što ih prekida kada žele da se odmore. Druge opcije kao što su Slices i Akcije aplikacija predviđaju vaš naredni  korak i omogućavaju da brže obavljate svaki sledeći zadatak. Osim toga, funkcija Prilagodljive baterije ograničava korišćenje baterije na aplikacije koje ne koristite često.

Ovaj model se pridružuje sveobuhvatnoj liniji Nokia telefona koji su deo Android One porodice, što znači da korisnicima pruža aktuelne Android inovacije i softversko iskustvo. Nokia pametni telefoni koji su deo Android One programa nude korisnicima fenomenalno skladište i dugotrajnost baterije, dolaze sa tri godine mesečnih bezbednosnih zakrpa i dva ažuriranja operativnog sistema. Kao i ostali Nokia pametni telefoni, Nokia 2.2 dolazi bez dodatnih blotvera, promena korisničkog interfejsa ili skrivenih procesa koji troše bateriju i zauzimaju prostor.