nokia 2.2

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je najavila imenovanje Rubena Lehmanna na mesto potpredsednika kompanije za područje Evrope. Ruben će biti nadležan za sve komercijalne operacije, poslovnu strategiju i razvoj. Biće pozicioniran u Švajcarskoj i odgovaraće Florianu Seicheu, izvršnom direktoru kompanije.

Pre pridruživanja Nokia telefonima, Ruben je bio generalni direktor u kompaniji Autronic AG, najvećem distributeru mobilnih i pametnih telefona u Švajcarskoj. Ruben Lehmann je priznati ekspert sa iskustvom u različitim oblastima. Između ostalog radio je na poziciji tehničkog inženjera i predvodio poslove u vezi sa razvojem poslovanja, kao i poslove u vezi sa strategijom kompanije i planiranjem.

Kompanija HMD Gobal, dom Nokia telefona, i u novoj deceniji teži da održi svoju poziciju lidera kada su u pitanju brza ažuriranja operativnog sistema i da ostane na čelu uvođenja najnovijeg Android 10 operativnog sistema. Telefoni Nokia 7 Plus, Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView i Nokia 8.1 do danas su dobili nadogradnju na najnoviji Android softver – Android 10.

Ruben Lehmann, potpredsednik za područje Evrope u kompaniji HMD Global, je izjavio:

“Uzbuđen sam što se u ovom ključnom momentu pridružujem porodici Nokia telefona. Poslovanje je napredovalo u protekle tri godine, kako u segmentu pametnih telefona tako i u segmentu funkcijskih telefona koji se sada prodaju širom sveta. Radostan sam zbog prilike da predvodim buduće poduhvate kompanije tokom 2020. godine i u budućnosti.”

“Nudimo jedinstveno Android obećanje i već smo globalno prepoznati kao lider kada je reč o bezbednosti i ažuriranju softvera pametnih telefona. Istraživanje je pokazalo da korisnici sada koriste svoje pametne telefone još duže, a mi ostajemo posvećeni pružanju najboljeg iskustva fanovima – i to onog koje vremenom postaje sve bolje.”[2]

“Ova godina će zasigurno biti ključna za razvoj mobilne industrije uopšte, posebno sa uvođenjem 5G tehnologije i uzbuđen sam što HMD Global ima značajnu ulogu u dovođenju ove tehnologije korisnicima širom sveta.”

[1] Prema Market Monitor service izveštaju kompanije Counterpoint iz decembra 2018.

[2] Prema istraživanju kompanije Counterpoint – Software and Security Updates: The Missing Link for Smartphones report

[i] Vremena objavljivanja nadogradnje se mogu razlikovati u zavisnosti od tržišta i operatera