Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je objavila da korisnicima nudi najveći i najraznovrsniji opseg “best in business” pametnih telefona na Android ™ sistemu, uz dodatna tri nova uređaja svom portfoliju. Nokia 9 PureView, Nokia 4.2 i Nokia 3.2 (3 / 32GB) sada se pridružuju grupi od 11 Nokia pametnih telefona koji već čine deo Android Enterprise Recommended programa, nudeći sjajno korisničko iskustvo poslovnim korisnicima kroz uređaje koji su prilagođeni različitim poslovnim potrebama.

Android Enterprise Recommended program garantuje poslovnim korisnicima da će svi pametni telefoni odobreni od strane kompanije Google ispuniti objektivne poslovne standarde. To podrazumeva skup visokih specifikacija kada je reč o hardveru, softveru, implementaciju u IT sisteme kompanije, bezbednosna ažuriranja i korisničko iskustvo. Program postavlja merilo za snažno korisničko iskustvo u različitim slučajevima korišćenja u poslovanju, omogućavajući predstavnicima preduzećima da na jednostavniji i pametniji način izaberu svoje pametne telefone.

Prema nedavnom istraživanju tržišta*, koje je sprovela kompanija HMD Global, 98% anketiranih preduzeća u EU5 državama (Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Velika Britanija) izjavilo je da  Android Enterprise Recommended program utiče na njihov izbor uređaja, sa preko 50% ispitanika koji kažu da biraju samo one pametne telefone koji su deo Android Enterprise Recommended programa.

Nakon najave tri nova pametna telefona na MWC 2019 kongresu, kompanija HMD Global sa zadovoljstvom najavljuje da su sva tri modela sada deo Android Enterprise Recommended programa:

 

  • Nokia 9 PureView – prvi pametni telefon na svetu sa jedinstvenim setom od pet kamera
  • Nokia 4.2 – donosi vrhunski dizajn, poseban Google Assistant taster1 i iskustvo snimanja podržano funkcijama veštačke inteligencije
  • Nokia 3.2 – vrhunski ekran i baterija koja traje do dva dana2; istražite moć glasa pomoću namenskog Google Assistant tastera

Andrej Sonkin, generalni menadžer za poslovanje sa preduzećima u kompaniji HMD Global je izjavio: “Razvoj naše ponude pametnih telefona koji su deo Android Enterprise Recommended programa podređen je potrebama preduzeća za bezbednim, dugotrajnim uređajima koji angažuju i uključuju različite grupe korisnika. Naši pametni telefoni omogućavaju bezbednu mobilnost za više od pedeset organizacija širom sveta. Našu poziciju smo stekli tako što smo pametne telefone učinili dostupnim vodećim evropskim kompanijama koje traže uređaje koji se razvijaju sa njihovim potrebama i vremenom postaju sve bolji. ”

Bezbednost, iskustvo i razvoj dizajnirani za preduzeća

Oslanjajući se na snagu Android One programa, Nokia pametni telefoni pružaju besprekorno iskustvo, bez blotvera i sa samo malim odabranim setom pre-instaliranih aplikacija. U kombinaciji sa vrhunskim dizajnom i pouzdanim kvalitetom izrade koji se može očekivati od Nokia telefona, portfolio takođe pruža vrhunski inženjering za svaki poslovni budžet.

Preduzeća koja su već izabrala Nokia Android Enterprise Recommended uređaje slažu se u sledećem:

  • Are: “Dve godine garantovanih ažuriranja operativnog sistema Android bili su ključni razlog da pređemo na Nokia pametne telefone.”
  • SAP: “Bezbednost je jedan od glavnih razloga zbog kojih smo izabrali Nokia pametne telefone.”
  • Mukava: „Naši klijenti obrađuju osetljive podatke. Obećanje o ažuriranoj bezbednosti na Nokia telefonima za nas predstavlja važan faktor.”
  • Yorkshire Building Society: “Izvrstan odnos cena-kvalitet modela Nokia 7 Plus i brza isporuka bezbednosnih zakrpa na Nokia pametnim telefonima tokom tri godine je razlog zašto smo ih odabrali.”
  • Ineco: “Nokia uređaji pružaju visoko kvalitetno rešenje koje ispunjava sva naša očekivanja, a njihova podrška našem projektu pružila nam je pravu dodatnu vrednost.”

Vrhunsko iskustvo koje postaje sve bolje

Nokia pametni telefoni menjaju vlasničku paradigmu kako za krajnje korisnike tako i za preduzeća. Više nije reč samo o specifikacijama uređaja, već i o tome kako se korisničko iskustvo razvija tokom vremena uz ažuriranja i nadogradnje. Za Nokia pametne telefone koji su deo Android Enterprise Recommended i Android One programa, to znači iskustvo koje vremenom postaje sve bolje i sigurnije uz poslednja ažuriranja i inovacije iz kompanije Google.

Od mogućnosti lakog uključivanja i isključivanja radnih aplikacija u zavisnosti od potreba zaposlenog do dodavanja novih bezbednosnih mogućnosti da bi se zaštitilo ono što je važno, Nokia pametni telefoni imaju neuporedivu evidenciju o najnovijim inovacijama. Ovo razvojno i prilagodljivo korisničko iskustvo čini radne obaveze jednostavnijim, produktivnijim i isplativijim.

Uvođenjem funkcija kao što su Prilagodljiva baterija i Prilagodljivo osvetljenje kako bi se odgovorilo na individualne potrebe korisnika i uz trajanje baterije do dva dana2 na uređaje različitog cenovnog ranga, Nokia pametni telefoni su dizajnirani tako da zadovolje potrebe IT i krajnjih korisnika. Pored funkcija koje su namenjene preduzećima, svaki uređaj u portfoliju nudi iskustva za pojedinačne korisnike, što ih čini telefonima koji će fanovi obožavati.

Nokia pametni telefoni koji su deo Android Enterprise Recommended programa:

 

Uređaj
Nokia 3.1 (32GB)
Nokia 3.1 Plus
Nokia 3.2 (32GB)
Nokia 4.2
Nokia 5.1
Nokia 5.1 Plus
Nokia 6.1
Nokia 6.1 Plus
Nokia 7 Plus
Nokia 7.1
Nokia 8 *Nije deo Android One porodice
Nokia 8 Sirocco
Nokia 8.1
Nokia 9 PureView