Nokia 1 Plus

Kompanija Counterpoint Research danas je saopštila da su Nokia telefoni drugu godinu zaredom na vrhu rang liste poverenja u Android telefone, zasnovane na kategorijama softvera, bezbednosti, kvaliteta izrade i enterprise-recommended uređaja; Nokia telefoni su se našli ispred najistaknutijih imena industrije mobilnih uređaja.

Nalazi su objavljeni u najnovijem whitepaper dokumentu kompanije Counterpoint Research pod nazivom “Nokia Phones Lead the Trust Rankings based on Software, Security Updates and Build Quality”, a više informacija možete pronaći na linku u produžetku: https://www.counterpointresearch.com/nokia-phones-lead-trust-rankings-based-on-software-security-updates-build-quality/

Ovo se dešava u periodu kada se svet prilagodio na novu normalnost usled COVID-19 pandemije, ali to isto su uradili i sajber kriminalci. Potreba za bezbednošću pametnih telefona je od ključnog značaja:

  1. 39% korisnika mobilnih uređaja u organizacijama suočilo se sa nekom vrstom kompromitovanja bezbednosti (prema izveštaju The Verizon Mobile Security Index Report);
  2. Nalazi kompanije App Annie ukazuju na to da je procenat korišćenja poslovnih aplikacija porastao za 220% u prvoj polovini 2020. godine (u poređenju sa 2019.)
  3. PwC podaci ukazuju na to da jedna petina zaposlenih veruje da su ranjivi na sajber napade.

Najnoviji izveštaj Europola, Organised Crime Threat Assessment report (IOCTA), takođe je analizirao rastući trend kriminalnih sajber operacija, i stručnjaci veruju da će budžeti za sajber bezbednost na globalnom nivou dostići gotovo 1 trilion dolara kako bi se izašlo na kraj sa pretnjama (Darius McDermott, FundCalibre).

U produžetku možete pronaći komentar Adama Fergusona, globalnog direktora za odnose sa kupcima, partnerstva i marketing proizvoda u kompaniji HMD Global, u vezi sa Counterpoint nalazima: „Na početku našeg putovanja – kada smo predstavili naše prve pametne telefone 2017. godine – obećali smo čisto, bezbedno i ažurirano iskustvo korišćenja Nokia pametnih telefona. Od tada smo predvodnici u industriji i ostali smo posvećeni tome da korisnicima obezbeđujemo do tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja i dve godine ažuriranja operativnog sistema, kako bi što duže mogli da uživaju u mogućnostima koje nude Nokia telefoni. Drugu godinu zaredom, istraživanje koje sprovode relevantne institucije u okviru industrije, potvrđuje našu nepokolebljivu posvećenost pružanju iskustva koje vremenom postaje sve bolje – omogućavajući da Nokia pametni telefon pruža bezbedno i pouzdano softversko iskustvo na koje zaista možete da se oslonite.

Nedavno smo proslavili naše 1000. ažuriranje softvera, kolektivno postignuto širom portfolija Nokia pametnih telefona, i ostajemo posvećeni postizanju narednih 1000 ažuriranja, i još više od toga. Takođe, predstavili smo naš uspešan završetak ažuriranja na Android 10 širom portfolija i najavili smo vremenski plan za ažuriranje na Android 11. Izuzetna iskustva predstavljaju našu pokretačku snagu, i naporno radimo kako bismo obezbedili neometano izvršavanje ažuriranja širom portfolija da bi vaš Nokia telefon radio čak i bolje nego onoga dana kada ste ga kupili!”