Dell notebook

Kompanija Dell predstavila je novu seriju laptop i desktop računara, kao i sistema za video igre, namenjenih pre svega studentima i đacima. Novi uređaji iz Inspiron i XPS serije predstavljaju odlično društvo za ljubitelje i poznavaoce tehnologije, gejmere, novopečene preduzetnike, muzičare, zaljubljenike u modu, a pogodni su i za obrazovne sisteme, posao i zabavu. Uz vrhunsko vizuelno iskustvo, mobilnost, dizajn i dugovečnost baterije, po kojoj Dell prednjači na tržištu, studenti, ali i ostali korisnici, će biti spremni da zakorače u nove radne pobede.

 

Multifunkcionalni Inspiron 2-u-1: Laptop i tablet u jednom uređaju

S obzirom na to da su pretrpani obavezama oko predavanja, sportskih aktivnosti, praksi i slično, studentima je neophodan uređaj kao što je Dell Inspiron 2-u-1, kako bi zadovoljio njihove mnogobrojne potrebe. Istraživanje je pokazalo da je 2016. godina 2-u-1 uređaja[1], a zbog čega je tako, lako je razumeti zahvaljujući šarci koja se pokreće za 360 stepeni, čime omogućava četiri načina upotrebe ovih uređaja: laptop režim, „šator režim“, stojeći i tablet režim.

 

Inspiron 5000 2-u-1 laptop računari – Izvrsne karakteristike, moćne opcije

Uređaje iz ove serije odlikuje novi uglađeni dizajn i izvrsni širokougaoni monitor FHD rezolucije (1920 x 1080). Infracrvena kamera poseduje Windows Hello opciju za prepoznavanje lica, tako da korisnici mogu da se uloguju uz pomoć samo jednog pogleda, dok tastatura sa pozadinskim osvetljenjem čini rad u tamnom okruženju prijatnijim. Dostupni SSD uređaji, u poređenju sa konvencionalnim rotirajućim HDD-om, pružaju dugotrajniju bateriju, brži odziv, ali i poboljšanu otpornost na udarce. Kompaktna veličina i laganost 2-u-1 modela sa dijagonalom ekrana od 13 inča čine ga idealnim za česta putovanja, dok u odnosu na njega, model sa dijagonalom od 15 inča omogućava rad na nekoliko projekata istovremeno ili uživanje u omiljenim filmovima sa društvom i porodicom. Težina Inspiron 5000 2-u-1 laptop računara sa dijagonalom ekrana od 13 inča je 1,62 kg*, dok je model sa FHD True-life LED Touch ekranom od 15 inča težak 2,08 kg*. Veća verzija novih Inspiron modela poseduje i DDR4 dual channel memoriju, savršenu za multitaskere, koji istovremeno rade na više aplikacija.

 

Inspiron 7000 2-u-1 – Najmoćniji Inspiron 2-u-1 u kategoriji laptop računara sa velikim ekranima

Inspiron 7000 2-u-1 sa dijagonalom ekrana od 17 inča odlikuju sjajni aluminijumski dizajn i najbolje performanse u Inspiron liniji. Uređaj poseduje standardni ekran FHD rezolucije sa širokim uglom gledanja, tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem, kao i infracrvenu kameru sa Waves MaxxAudio® Pro audio softverom. Precizni touchpad omogućava pažljivije praćenje i prepoznavanje pokreta, a bežične mogućnosti Intel® Dual Band AC 3165 pružaju poboljšani domet i veću brzinu za ugodnije surfovanje, striming i video razgovore.

 

Odlične performanse uz stilski dizajn: Nagrađivani XPS laptop i desktop računari

S obzirom na svoje premijum performanse XPS laptop i desktop računari savršeni su za uspešne poslovne ljude, a izuzetnim dizajnom odlično se uklapaju u moderan stil, pa su pogodni za one koji prate trendove. Član ove serije, XPS 13, super lagani (težina od 1,2 kg[2]) i tanak (9-15 mm) uređaj, predstavlja najmanji trinaestoinčni laptop na planeti[3]. Zbog prvog ekrana koji praktično nema ivice, kao i zbog najdugovečnije baterije u kategoriji laptop računara sa dijagonalom od 13 inča[4] (traje i do 18 sati i pored FHD rezolucije ekrana[5]), savršen je za nošenje u rancu ili torbi tokom svakodnevne jurnjave.

 

Uz XPS Tower seriju proizvoda, studenti mogu da uživaju u neverovatnoj brzini sistema za video igrice, kao i za korišćenje zahtevnih aplikacija, ali i u ogromnim potencijalima za proširivanje. Konstruisan je tako da ne bude bučan, da hlađenje bude efikasnije i da kvalitet zvuka bude najbolji mogući. Osim toga, specijalna edicija XPS Tower uređaja prošla je kroz program sertifikacije za Oculus i HTC Vive VR slušalice[6], tako da će korisnici biti u prilici da dožive impresivna iskustva virtuelne realnosti.

 Svi novi uređaji potpadaju pod Dell Premium Support servisni program, prvi i jedini program podrške ove vrste koji kombinuje 24/7 telefonsku podršku stručnih tehničara, usluge na licu mesta nakon daljinske dijagnoze[7], podršku za hardver i softver[8], kao i proaktivno automatizovanu podršku.