Nova energija

Konferencija “Nova Energija” održana je na Kopaoniku od 29.04. do 3.05.2015., Organizatori konferencije bili su Color Press Grupa i Zoran Torbica.

“Nova energija” je okupila preko 100 predavača i panelista uz 900 prijavljenih učesnika, a održana je u MK Mountain Resortu.

U toku tri dana, koliko su trajala predavanja, u dve sale, učesnici su zajedno sa predavačima diskutovali i pokrenuli mnoga pitanja vezana za digitalno doba u kojem živimo. Na konferenciji se govorilo o startup-u, 4G mreži, klasterima, digitalnim komunikacijama, telekomunikacionim mrežama i programiranju. Online hrana i piće, upotreba novih medija u sportu i elektoronska uprava takođe su bile jedne od tema o kojima se diskutovalo. Učesnici su na konkretnim primerima dobili odgovore na pitanja da li se može živeti od bloga, kako napisati dobar projekat za EU fondove, da li je moguća E-Revolucija i šta nam je dobro, a šta loše doneo internet i društvene mreže.

Konferenciju su kao učesnici, panelisti i gosti podržali mnogi stručnjaci, organizacije, javne ustanove, fondacije, instistucije i javne ličnosti. Ambasador Izraela u Srbiji, Josif Levi,otvorio je zvanično konferenciju, a pored njega osim predavača iz Srbije, gosti predavači bilu su iz Estonije, Švedske i celog regiona. Neki od njih su:  Igor ArihVeselin Jevrosimović,Anela KiratisFilip VukšaIstok PavlovićKristina RadenkovićMarijana MićićLazar DžamićIvan StankovićVladimir PandurovEkrem DupanovićGordana ČomićMarin Šimurina, Branimir Brkljač, Ivan Lalić, Slobodan Georgiev i mnogi drugi…

Generalni pokrovitelj konferencije bila je Coca Cola, a partneri konferencije su kompanije VIP Mobajl, MTS, Regitar nacionalnog internet domena Srbije, Imlek, Don Café i Schneider Electric. Zvanično vozilo konferencije je bilo “Opel” ,a zvanično pivo – “Vajfert”.

Svi detalje konferencije osim na sajtu www.novaenergija.rs mogu se pogledati i u formi izveštavanja iz minuta u minut na sajtu www.svet.rs.