Kompanija LG Electronics predstaviće na predstojećem CES sajmu najnovija rešenja za obradu vazduha, uključujući LG PuriCare prečišćivač sa naprednim senzorom za finu prašinu i DUALCOOL inverter klima uređaj sa funkcijom prepoznavanja glasa i DeepThinQ™ tehnologijom.

Zdravije i čistije kućno okruženje bez čestica prašine

Studije su pokazale da unutrašnji polen i prašina utiču na kvalitet života porodica širom sveta. Korišćenjem osetljivog senzora za praćenje kvaliteta vazduha, LG PuriCare prečišćivač automatski uklanja čestice prašine kada se kvalitet vazduha pokaže neprijatnim za stanare, a prikupljanje informacija se nastavlja čak i dok je uređaj isključen.

Zahvaljujući specifičnom cilindričnom dizajnu, PuriCare dodatno unapređuje učinak najsavremenije tehnologije za filtraciju vazduha Total Care Filter sistemom 360°.

Zahvaljujući Clean Booster funkciji, uređaj izbacuje čist vazduh do 7,5 metara razdaljine i značajno skraćuje vreme potrebno za prečišćivanje vazduha, čak i kada su u pitanju prostorije većih razmera, dok opcija emitovanja blažeg protoka vazduha, stvara idealnu atmosferu za porodice sa malom decom i kućnim ljubimcima.

Funkcija prepoznavanja glasa za jedinstveno korisničko iskustvo

Posetioci ovogodišnjeg CES sajma imaće priliku da se uvere u napredne funkcije LG DUALCOOL ThinQ ™ inverter klima uređaja opremljenog tehnologijom prepoznavanja glasa koja omogućava vlasnicima da kontrolišu temperaturu izgovaranjem jednostavne komande prilikom ulaska u svoj dom ili iz druge prostorije.

Uz visoku energetsku efikasnost i niži nivo buke zahvaljujući Dual Inverter kompresoru, DUALCOOL koristi i Deep ThinQ™ tehnologiju prostornog prepoznavanja kako bi usmerio više protoka vazduha u pravcu pojedinaca u prostoriji.

Pored prepoznavanja prisustva ljudi u sobi, pametni senzor pokreta podešava snagu protoka vazduha u zavisnosti od blizine osobe. Analizirajući dnevne obrasce ponašanja stanovnika, LG DUALCOOL ThinQ ™ otkriva koji delovi kuće zahtevaju hlađenje u određeno vreme dana čime se održava optimalna temperatura uz uštedu energije.

LG kućni aparati vodeći su na tržištu prema svojoj mogućnosti da predvide potrebe korisnika i stvore udobnije životno okruženje”, izjavila je Song Dae-hyun, predsednica kompanije LG Electronics Home Appliances & Air Solution. “Veštačka inteligencija je sada na nivou gde može učiniti više od igranja partije šaha, a LG se obavezao da koristi ovu tehnologiju kako bi poboljšao kvalitet života potrošača.

 

Posetioci CES 2018 sajma se mogu lično uveriti u napredne funkcije LG pametnih uređaja za obradu vazduha na štandu kompanije LG (Las Vegas Convention Center Booth #11100, Central Hall) od 9. do 12. januara.