Lenovo  je danas najavio tri PC računara vrhunskog kvaliteta kao i njihove dodatke koji su namenjeni isključivo gejmerima: Lenovo ideacentre Y900 i Y700 desktop računare i ideapad Y700 laptop sa Windows 10 operativnim sistemom. Kreirana za populaciju gejmera koji rade i koji zahtevaju moćnu i stilizovanu mašinu koju mogu da koriste za svakodnevne aktivnosti i za igranje igrica, Y serija uređaja i dodataka je kreirana od temelja kako bi entuzijasti i gejmeri mogli da je koriste za poslovne zadatke i zabavu.

 

Novi ideacentre™ Y900 i Y700 desktop računari su fizički prepoznatljivi baš kao i njihove performanse – moderan dizajn sa unutrašnjim i spoljašnjim crvenim LED lampicama privlači poglede dok se u unutrašnjosti kućišta nalaze komponente za pokretanje najzahtevnijih igara i dovoljno prostora za buduće nadogradnje. Za poslovne ljude koji su u pokretu, novi ideapad™ Y700 pruža mobilnost laptopa uz dovoljno snage da izdrži sve zadatke, od poslovnih aktivnosti do zahtevnih video igara.

Lenovo
lenovo

Novi ideacentre™ Y900 i Y700

Kreirana za zaposlene gejmere, nove ideacentre™ Y serija je spremna za korišćenje, opremljena Intel® Quad Core™ i7 procesorima i do 6. generacije i opcijama za diskretnu grafiku. Nadogradnja na ideacentre™ Y900 i Y700 modelima je jednostavna, što je idealno za korisnike koji ne žele da gube vreme ali vole da unapređuju svoje mašine. Novi desktop računari imaju dovoljno mesta za potencijalne buduće nadogradnje, pri čemu im je kućište dovoljno veliko da u njega stane kompletna ATX matična ploča i dodatno napajanje do 1000W. Novi ideacentre™ Y900 takođe podržava i do dve grafičke karte, kojima se jednostavno može pristupiti pritiskom na polugu koja otvara stilizovanu polu providnu bočnu pregradu. Unutrašnji sistem za sprovođenje kablova sprečava njihovo preplitanje. Dodatni prostor za nadogradnju sistema hlađenja i dva filtera za prašinu koja povećavaju pouzdanost ventilatora od 120mm i 140mm omogućuju da računar radi besprekorno čak i pod maksimalnim opterećenjem.

 

Novi ideapad Y700

Lenovo je kreirao novi ideapad™ Y700 za gejmere u pokretu pri čemu je vodio računa o performansama i mobilnosti. Kreiran da pruži zadovoljavajuće ali i pristupačno iskustvo igranja video igrica, novi ideapad™ Y700 predstavlja kombinaciju mobilnosti laptopa i snage najnovijih Intel® ili AMD® procesora i diskretne grafike koja korisnike ostavlja „zalepljene“ za video igrice, čak i kada je vreme za pauzu. Uz moćne JBL® zvučnike i subwoofer, kao i opcioni multitač ekran sa 10 tačaka ili Intel® RealSense™ 3D kameru (na 15-inčnom laptopu), novi ideapad™ Y700 je napravljen za impresivno iskustvo prilikom igranja video igara.

 

Novi dodaci za Lenovo Y seriju

Lenovo je takođe napravio 5 dodataka koji bi trebalo da pojačaju iskustvo prilikom igranja video igara:

  • Lenovo Y Gaming Surround Sound slušalice: Uključuje 7.1 virtuelni okružujući zvuk, quick mute opciju za brzo utišavanje, kao i deo za kontrolu jačine zvuka i mikrofon za poništavanje šuma koji se može ukloniti sa slušalica. Ergonomičan dizajn omogućuje da se slušalice saviju i podese u predelu ušiju.
  • Lenovo Y Gaming precizni miš: Omogućuje izuzetnu preciznost i podesivu brzinu pokreta, osam podesivih tastera, četiri nivoa DPI, pet nivoa podesive težine i ergonomičan dizajn koji može da izdrži dugotrajno igranje.
  • Lenovo Y Gaming mehanička tastatura: Uključuje taster za anti-ghosting, šest podesivih tastera za makro snimanje, pet različitih nivoa osvetljenja i taster za kontrolu Lenovo Y Gaming Surround Sound slušalica, kao i naslon za dlanove koji se može ukloniti.
  • Lenovo Y Gaming ranac za laptop: Ranac podržava laptop veličine do 17.3 inča, ima obložene pregrade, zaštitnu ojačanu pregradu i kaiš za grudi za dodatnu podršku prilikom nošenja.
  • Lenovo Y Gaming podloga za miš: Visoka pouzdanost i otpornost na vodu.

 

„Gejming na PC računarima je doživeo procvat, uglavnom zahvaljujući superiornoj grafici i bržim procesorima, ali i zahvaljujući neverovatnom usponu multiplejer i besplatnih (free-to-play) igara”, izjavio je Dilip Batija (Dilip Bhatia), potpredsednik sektora za marketing i korisničko iskustvo jedinice za PC računare i preduzeća u kompaniji Lenovo. „Nova Y serija je kreirana od temelja kako bi zadovoljila sve veće apetite, zbog čega se i očekuje rast ove industrije sa 26 milijardi američkih dolara koliko je zabeleženo 2014. godine na predviđenih 35 milijardi do 2018[1]. Ovaj rast je u velikoj meri zasluga prihvatanja PC platforme na azijskom tržištu, ali su stručnjaci procenili da postoji potencijalnih 86 miliona PC gejmera[2] van Azije koji bi mogli da podstaknu dalji rast tržišta.”

Batija je još dodao: „Kompanija Lenovo je posvećena svom cilju da zadovolji potrebe najzahtevnijih PC gejmera. Naša nova Y serija je napravljena da zadovolji specifične želje i potrebe savremenih gejmera – entuzijasta koji su odrasli uz video igrice, od arkade preko konzola do PC računara – i kojima je sada neophodan PC računar vrhunskog kvaliteta koji je spreman da im pruži novo iskustvo prilikom igranja video igrica. Mi smo kreirali upravo takvu mašinu – PC računar visokih performansi koji korisnicima nudi mogućnost jednostavnog nadograđivanja, uz prepoznatljiv stilizovan dizajn i kapacitet da zadovolji sve svakodnevne potrebe korisnika, bilo poslovne ili multimedijalne.”

Svi Lenovo proizvodi su dostupni na www.lenovo.com

 

Lenovoideacentre™ Y900 i Y700: početna cena od 1599 odnosno 999 američkih dolara, od novembra 2015.

Lenovoideapad™ Y700: početna cena od 799 američkih dolara, od oktobra 2015.

Lenovo Y Gaming Surround Sound slušalice: 69.99 američkih dolara, od septembra 2015.

Lenovo Y Gaming precizni miš: 69.99 američkih dolara, od septembra 2015.

Lenovo Y Gaming mehanička tastatura: 139.99 američkih dolara, od septembra 2015.

Lenovo Y Gaming ranac za laptop: 99 američkih dolara, od septembra 2015.

Lenovo Y Gaming podloga za miš: 99 američkih dolara, od septembra 2015.

* U cenu nisu uključeni porez kao ni dostava, one su podložne promeni bez prethodnog obaveštenja; dodatni uslovi mogu biti važeći. Maloprodajne cene kod distributera se mogu razlikovati. Datum kada će proizvodi biti dostupni mogu geografski varirati i postoji mogućnost da će neki proizvodi biti dostupni samo na određenim tržištima. Sve ponude zavise od dostupnosti proizvoda. Kompanija Lenovo zadržava pravo da izmeni ponudu proizvoda i specifikacija u bilo kom trenutku, bez prethodnog obaveštenja.

[1] Open Gaming Alliance (OGA), podaci su dobijeni na osnovu istraživanja kompanije DFC Intelligence

[2] Izjava DFC analitičara Dejvida Kola (David Cole) magazinu Venture Beat, 2. Mart 2015.