LG Electronics (LG) donosi glasovno prepoznavanje klijentima putem mobilne aplikacije ThinQ™, čime korisnicima pruža maksimalnu pogodnost korišćenja u povezivanju sa LG ThinQ™ uređajima sa bilo kog mesta i u bilo kom trenutku. Prva mobilna aplikacija za upravljanje pametnim kućnim uređajima na engleskom jeziku, koristi tehnologiju prepoznavanja glasa Google Asistenta kako bi upravljala svim LG uređajima koji imaju Wi-Fi, uključujući mašine za pranje veša, mašine za sušenje veša, frižidere, rerne, mašine za pranje suđa, usisivače, klima uređaje, prečišćivače vazduha itd.

Korisnici će uživati u neverovatnoj lakoći kontrolisanja i praćenja svojih uređaja putem glasovnih komandi koje se koriste u običnom govoru putem aplikacije ThinQ. U cilju obezbeđenja maksimalne lakoće korišćenja u pametnom domu, aplikacija omogućava ažuriranje statusa u realnom vremenu za sve povezane LG uređaje samo jednom komandom. Korisnici mogu sa posla glasom da zatraže od aplikacije ThinQ da proveri preostalo vreme ciklusa mašine za pranje veša ili da podese temperaturu klima uređaja dok voze ka kući, a da ne moraju da zastanu kako bi pogledali u telefon.

Aplikacija ThinQ pruža korisne informacije o karakteristikama i funkcijama proizvoda i korisniku šalje notifikacije sa predlozima za održavanje i rešavanje problema. Pitajte „Kako funkcioniše auto funkcija prečišćivača vazduha?” ili „Šta znači žuto svetlo na frižideru?” i dobićete brz odgovor u samoj aplikaciji. Aplikacija ThinQ ne samo da može da pruži odgovore na najčešća pitanja koja se tiču korišćenja proizvoda, već može i da generiše pregled nedavnih aktivnosti korisnika i pruži korisne savete za život u domu.*

Stvaranje doživljaja pametnog doma koji živote naših klijenata čini osetno praktičnijim jeste ono na čemu svakodnevno radimo”, izjavila je Alis Riju, rukovodilac segmenta poslovanja u vezi sa pametnim domom kompanije LG Home Appliance & Air Solution. „Putem mobilne aplikacije kojom može da se upravlja glasom, stvorili smo vrhunski ekosistem pametnog doma koji pogodnost korišćenja stavlja na prvo mesto”.

Unapređena aplikacija ThinQ biće isprva dostupna u Koreji ovog meseca, potom u Severnoj Americi u četvrtom kvartalu i na ključnim tržištima Evrope sledeće godine. Posetioci sajma IFA 2019 pozvani su da od 6. do 11. septembra vide kompletnu liniju rešenja za pametni dom kompanije LG u Hali 18 sajma Messe Berlin i da prate aktivnosti kompanije LG u vezi sa sajmom IFA na društvenim medijima pomoću heštega #LGIFA2019.