sabertooth

ASUS je danas najavio TUF Sabertooth Z170 S, novu ATX matičnu ploču sa lepom arktik-belom digitalnom kamuflažom i brojnim ekskluzivnim tehnologijama, kao što su: TUF Thermal Radar 2 za upravljanje radom ventilatora, TUF ICe temperaturni senzori, TUF Detective 2 aplikacija za daljinski nadzor i kontrolu i ledeno-beli Q-LED indikator za analizu boot procesa.

TUF Sabertooth Z170 S ploča se bazira na novom Intel® Z170 Express čipsetu, podržava šestu generaciju Intel Core procesora, a opremljena je i najsavremenijim mogućnostima za povezivanje, uključujući USB 3.1 Gen 2 Type-A i reverzibilni Type-C. Zahvaljujući TUF komponentama koje ispunjavaju vojne standarde, ova matična ploča je sposobna da izdrži besprekidan rad u 24/7 režimu. Tu je i nadograđena TUF ESD Guards 2 zaštita od elektrostatičkog pražnjenja, kao i TUF LANGuard za besprekorno umrežavanje, a svemu treba dodati i garanciju od 5 godina.

ASUS matične ploče

Čvrsta, napravljena da traje: Arktik-bela digitalna kamuflaža i ledeno-beli Q-LED indikator

ASUS TUF je prvi brend koji je svetu predstavio matične ploče sa potpuno belim PCB-om, a Sabertooth Z170 S ide još dalje kada je reč o kamuflažnom šablonu inspirisanom Arktikom. Naime, PCB ove ploče nije bojen, već je vojni kamuflažni šablon utisnut direktno u ploču.

Arktik-bela estetika Sabertooth Z170 S ploče je upotpunjena led-belim Q-LED indikatorskim svelom. Q-LED informiše korisnika o vitalnim boot procesima.

Vrhunsko rashladno rešenje: TUF ICe, Thermal Radar 2 i TUF Detective 2

TUF Sabertooth Z170 S kombinuje tri tehnologije za upravljanje hlađenjem, kako bi se obezbedilo vrhunsko hlađenje za bilo koji bild, a to su: TUF ICe, TUF Thermal Radar 2 i TUF Detective 2.

TUF ICe je nezavisni procesor na ploči koji nadzire temperaturne senzore i brzinu okretanja ventilatora, kako bi rashladni sistem bio što precizniji.

TUF Thermal Radar 2 se sastoji od 11 priključaka za ventilatore. Brojni senzori na ploči omogućavaju korisnicima da prate temperaturu grafičke karte i ostalih komponenti u realnom vremenu, uz istovremenu mogućnost ručnog podešavanja hlađenja ili automatske optimizacije samo jednim klikom.

Besplatna TUF Detective 2 aplikacija za pametne telefone i tablet računare poseduje user-friendly korisnički interfejs u kojem prikazuje detaljne informacije o sistemu. Uz pomoć TUF Detective 2 aplikacije, korisnici mogu da otkriju i dijagnostikuju greške, kao i da podese kompletan sistem koji se bazira na Sabertooth Z170 S ploči ili bežično kontrolišu ventilatore, a sve to vrlo jednostavno putem ekrana osetljivog na dodir.

 

24/7 izdržljivost, najsavremenije opcije za povezivanje: TUF komponente, ESD Guards 2, 5 godina garancije i USB 3.1

Za izradu TUF Sabertooth Z170 S matične ploče su korišćene TUF komponente, što znači da je dovoljno snažna da izdrži i najzahtevnije uslove rada, čak i pod najvećim opterećenjem. Japanski 10K crni metalni kondenzatori imaju 20% veću otpornost na temperaturu, čime se obezbeđuje duži životni vek, dok su TUF zavojnice proizvedene od visokokvalitetnih neoksidujućih materijala koji imaju 13% bolju termalnu disipaciju.

Sabertooth Z170 S ploča je opremljena i nadograđenom TUF ESD Guards 2 tehnologijom koja štiti mnogobrojne priključke od elektrostatičkog pražnjenja. TUF ESD 2 tehnologija je projektovana da bude dvostruko snažnija nego ranije, a pokriva sve USB sokete i zadnje I/O konektore.

TUF Sabertooth Z170 S je takođe opremljena i LANGuard tehnologijom. LANGuard je hardverska mrežna zaštita, sertifikovana za vojnu upotrebu, a sastoji se od signal-coupling tehnolgoije i kondenzatora premijum kvaliteta, a sve u cilju obezbeđivanja pouzdanije konekcije i bolje propusnosti. Tu su i komponente koje pružaju zaštitu od elektrostatičkog elektriciteta i prenapona.

Svaka TUF matična ploča prolazi najrigoroznije industrijske testove kako bismo bili sigurni da je apsolutno spremna za rad u svim scenarijima. U našim laboratorijama se sve TUF ploče greju do temperature od 95°C, zamrzavaju na temperaturi od -45°C, savijaju, udaraju i ispuštaju, što znači da je TUF Sabertooth Z170 S sertifikovana da izdrži rad od 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji (24/7), čak i u najtežim uslovima. Zato svaka TUF Sabertooth Z170 S ploča ima garanciju od 5 godina.

TUF Sabertooth Z170 S ploča poseduje najsavremenije i najbrže opcije za povezivanje, uključujući obe vrste USB 3.1 Gen 2 priključaka, to jest i Type-A i reverzibilni Type-C. Navedeni USB standard omogućava brzinu prenosa podataka do 10Gbps, što je dvostruko brže od USB 3.0 standarda. USB 3.1 standard je potpuno kompatibilan sa postojećim USB uređajima.